Άρθουρ Έβανς- Ο μάγος που ανακάλυψε την Κνωσό, της Πόπης Μαγουλά- Γαϊτάνου

0
1078

Ο Σέρ Άρθουρ Τζον Έβανς έζησε ενενήντα χρόνια, από το 1851 μέχρι το 1941. Σε αυτά τα ενενήντα χρόνια, ο Άγγλος -ερασιτέχνης- αρχαιολόγος κατάφερε να συνδέσει περισσότερο από καθετί άλλο το όνομά του με την ανακάλυψη της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης, της Κνωσού, φέρνοντας στην αυγή του 19ου αιώνα στο φως την μυθική ομηρική πόλη της Κρήτης και το ανάκτορο του βασιλιά της, του Μίνωα.

Στο βιβλίο της Πόπης Μαγουλά-Γαϊτάνου και στη σημερινή Αθήνα, ο δεκαπεντάχρονος Παναγιώτης και ο πατέρας του, ξεναγούν μια παρέα τεσσάρων συνομήλικών Γάλλων του πρώτου στο Σούνιο. Κοιτώντας τα νερά του Αιγαίου, η τραγική ιστορία του βασιλιά της Αθήνας Αιγέα γίνεται αφορμή για τον Παναγιώτη να φτάσει μαζί με τον πατέρα του κατά τις πασχαλινές διακοπές μέχρι την Κνωσό και την ανακάλυψή της από τον Άρθουρ Έβανς, πριν έναν και πλέον αιώνα. Στο πείσμα και την επιμονή του Έβανς να φέρει στο φως μια ιστορία στη σφαίρα του μύθου, κόντρα σε όλες τις συνθήκες, καθώς το όνειρο είναι πολλές φορές δυνατότερο.

Πολλές γνώσεις για τον σπουδαίο Άρθουρ Έβανς και την Κνωσό για όσα παιδιά επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία του Άγγλου αρχαιολόγου αλλά και τα ευρήματα που έφερε στο φως η προσπάθειά του στην Κνωσό της Κρήτης.

Εκδόσεις Κέδρος. Καθαρό βιβλίο γνώσεων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Άρθουρ Έβανς- Ο μάγος που ανακάλυψε την Κνωσό
Συγγραφέας: Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου
Επιμέλεια-διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Εκδόσεις: Κέδρος, 2017
Υπεύθυνη τμ.επιμέλειας: Μαρία Σπανάκη
Ηλεκτρ. σελιδοπ.: Γεωργία Καραγεωργίου
Σελίδες: 176
Μέγεθος: 14 Χ 20,6
ISBN: 978-960-04-4806-1