Αυτόματοι πωλητές βιβλίων σε σχολεία! Ναι!

0
7409

Άμα θέλεις να αγαπηθεί το βιβλίο θα βρεις τρόπους. Δεν είναι λίγα τα σχολεία που σταδιακά προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους προώθησης της φιλαναγνωσίας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ένα δημοτικό σχολείο στην Ουματίλα της Φλόριντα των Η.Π.Α. το οποίο τοποθέτησε στο προαύλιό του ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης παιδικών βιβλίων. Μην πάει ο νους σας σε κάποια επικερδή επιχείρηση. Η πώληση των βιβλίων κοστίζει μόλις 50 λεπτά τα οποία μάλιστα τους δίνει ανταποδοτικά το σχολείο όταν τα παιδιά είναι ευγενικά. Λογικό λοιπόν είναι να έχει ενθουσιάσει τα παιδιά του σχολείου που ανυπομονούν κάθε φορά να σπεύσουν στο μηχάνημα, να ρίξουν το κέρμα και να παραλάβουν το βιβλίο της επιλογής τους από κουτί παραλαβής.

Την ιδέα εμπνεύστηκε ένας εργαζόμενος στο σχολείο που το είδε κάπου στα social media και συγκεκριμένα ένα σχολείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και μετέτρεψε ένα μεταχειρισμένο αυτόματο μηχάνημα πώλησης γλυκών και αναψυκτικών σε μηχανή πώλησης βιβλίων. Το μηχάνημα έχει τροφοδοτηθεί με βιβλία που χαρίστηκαν ή αφιερώθηκαν στο σχολείο.

Η σπουδαία ιδέα του Μπάφαλο και της Ουματίλα έχει ενθουσιάσει πολλούς συγγραφείς που προσφέρουν τα βιβλία τους ώστε να πάρουν τη θέση τους στα βιβλιο-μηχανήματα.

Photo & Video credits WBFO