Αφηγήσεις με τη Σάσα Βούλγαρη δίπλα στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη

0
646

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια», η γνωστή προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ανάμεσα σε έργα τέχνης.

Ο Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Χειρόγραφα του ποιητή, το Βραβείο Νόμπελ του 1963, προσωπικά του αντικείμενα, έργα που ζωγράφισε ο ίδιος και εξήντα φωτογραφίες που τράβηξε από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι τα τελευταία του ταξίδια, πρωτότυπα έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν ή εμπνέονται από την ποίηση του Σεφέρη, όπως οι Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Μόραλης, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός, Σωτήρης Σόρογκας και πολλοί άλλοι.

Όλα τα εκθέματα είναι δανεισμένα από την κυρία Άννα Λόντου, τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το ΜΙΕΤ, το Μουσείο Μπενάκη, τις εκδόσεις Ίκαρος, τους συμμετέχοντες εικαστικούς δημιουργούς, κ.ά.

Ανάμεσα σε αυτά τα σημαντικά εκθέματα, η Σάσα Βόλυγαρη αφηγείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τις ιστορίες της με έναν τρόπο που φέρει τα χαρακτηριστικά ποιοτικά στοιχεία της φωνής και της τέχνης της. Περπατώντας μαζί της, θα ανακαλύψουμε τα πρόσωπα, τα αντικείμενα, τις εικόνες, τα σημεία τέχνης, τα ενσταντανέ ζωής ανθρώπων του πολιτισμού της Ελλάδας.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε στη ζωή ενός μεγάλου ποιητή! Πώς έβλεπε τον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες του ο Γιώργος Σεφέρης; Πώς εμπνέονταν για τις ζωγραφιές του; Πώς μπορούμε κι εμείς να αφουγκραστούμε την καρδιά των λέξεων στα ποιήματά του; Ταξίδια, Γοργόνες, Φως που χορεύει, παιδιά, και… ποιητικές ιστορίες.Μια συγκινητική έκθεση για έναν σπουδαίο Έλληνα!

CONCEPT, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ: Σάσα Βούλγαρη
Για ενήλικο κοινό και παιδιά από 6 ετών

ΠΟΤΕ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00 – 20.00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 Ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
www.thf.gr ΤΗΛ. 210 3611206
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611380 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

***

Επιμέλεια Έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Διάρκεια: 4 Νοεμβρίου 2017-21 Ιανουαρίου 2018

Είσοδος: 6 ευρώ, 3 ευρώ (για φοιτητές, για μαθητές από 12 έως 18 ετών, για άτομα άνω των 65 ετών), δωρεάν (για ανέργους, για μαθητές έως 12 ετών)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 10:00-18:00