Βιβλίο πουλήθηκε 27 χρόνια μετά και έγινε… viral!

0
457

27 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πουληθεί ένα αντίτυπο της παιδικής βιογραφίας του Γουλιέλμου του Κατακτητή, το οποίο καθόταν ξεχασμένο στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου στο Merseyside.

Δεν είναι φοβερό; 27 χρόνια ένα βιβλίο αναζητούσε αγοραστή, κάποιον που θα το ξεφύλλιζε με ενδιαφέρον και η υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, Joanne Ball, ανακοίνωσε στο Twitter  ότι είχε μόλις πουλήσει ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν σε απόθεμα από το Μάιο του 1991.

Ακολούθησε χαμός! Περίπου 145.000 like και 15.000 ανακοινοποιήσεις έδειξαν πόσο πολύ χάρηκαν όλοι που το βιβλίο βρήκε επιτέλους το δικό του σπίτι. Μια όμορφη ιστορία; Μια τάση ανακοινοποίησης συγκινητικών ιστοριών στα social media; Ή ένα σημάδι ότι το βιβλίο ακόμα συγκινεί και θεωρείται από μεγάλη μερίδα ανθρώπων ένα αντικείμενο… με ψυχή;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα βιβλία που μένουν στα αζήτητα χάνουν την αξία τους. Ίσως όμως όχι την υπομονή τους. Πέφτοντας ακόμα και κάτω από το ένα ευρώ, υπάρχουν βιβλιοπώλες φτάνουν στο σημείο ακόμα και να λυπούνται για την τύχη τους ή να πανηγυρίζουν για την πώλησή τους.