Βιβλιομουσείο, του Τζο Νέλσον

0
449

Ένα από τα βιβλία-ορόσημα του 2019, ένα από τα βιβλία-σημεία αναφοράς ανεξαρτήτως έτους κυκλοφορίας και ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια βιβλία γνώσεων που είδαμε ποτέ στην Ελλάδα.

Το Βιβλιομουσείο του Τζο Νέλσον είναι μια έξοχη και πρωτότυπη ιδέα για ένα ελεύθερο μουσείο και μια μεστή περιπλάνηση στον ανθρώπινο πολιτισμό μέσα από την προσέγγιση των σημαντικότερων εκφάνσεών του.

Στις 100 και πλέον σελίδες του στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών και δη των πλέον χαρακτηριστικών της ανθρωπότητας. Η περιπλάνηση ξεκινά από την Νότιο Αφρική με τα παλαιολιθικά εργαλεία του 1 εκατομμυρίου ετών και κάνει ένα μοναδικό γύρο σε όλο τον κόσμο κάνοντας στάση σε δημιουργήματα που αποτυπώνουν το στίγμα των ανθρώπων στον πλανήτη. Στην Κίνα με το κεραμικό κύπελλο και τον τετράγωνο λέβητα και στην Ινδία με την χορεύτρια, στην αρχαία Ελλάδα με την Σπαρτιάτισσα που τρέχει και στην αρχαία Ρώμα με το αγγείο του Πόρτλαντ, στη Σκοτία με τα πιόνια σκακιού των Βίκινγκς και στη Μεσοποταμία με την πινακίδα της πλημμύρας, στην Κεραμική της Μελανησίας και τη βραχογραφία των αυτοχθόνων Αυστραλών, στην ψηφιδωτή προσωπίδα των Μάγια και το δικέφαλο φίδι των Αζτέκων.

Με το Βιβλιομουσείο κάθε παιδί και μεγαλύτερος αναγνώστης (δεν είναι μόνο για παιδιά αυτός ο τόμος), μυείται στους ανθρώπους του αρχαίου κόσμου και μέσα από τα υπέροχα αντικείμενα που άφησαν πίσω τους, ξεναγείται στο μεγαλείο του ανθρώπινου πολιτισμού, της εξέλιξης των νοητικών διεργασιών του ανθρώπου και του τρόπου που προσέγγιζε ανά εποχή και τόπο τη ζωή, τους άλλους και τον κόσμο.

Κείμενα ουσιαστικά, με μεστές πληροφορίες, δίχως περιττολογίες, με λεπτομερείς φωτογραφικές αποτυπώσεις και ωραία δομή. Σε μέγεθος εγκυκλοπαίδειας και με σκληρόδετο εξώφυλλο, σε κερδίζει από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Ένα κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Για παιδιά από 7-13 κατά προσέγγιση ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Βιβλιομουσείο
Συγγραφέας: Jo Nelson
Εικονογράφηση: Richard Wilkinson
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιανουάριος 2019
Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
Σελίδες: 112
Μέγεθος: 27 Χ 37
ISBN: 978-960-569-877-5