Βιβλιοπωλείο με ημερήσια είσπραξη 13,5 ευρώ; Ναι!

0
1977

Η Georgia Duffy εισέπραξε εκείνη τη Δευτέρα του Ιουνίου που μας πέρασε το ιλιγγιώδες ποσό των 12,34 λιρών Αγγλίας. Βιβλιοπωλείο με είσπραξη ενός βιβλίου σε μία μέρα. Τραγωδία. Αποφάσισε να το μοιραστεί και να ζητήσει την υποστήριξη του κόσμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική. Ένα εκατομμύριο διάβασαν την έκκλησή της και πάνω από 4.000 άνθρωποι την κοινοποίησαν, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν και οι δύσκολες μέρες πέρασαν (τουλάχιστον προς το παρόν).

Το ImaginedThings Books βρίσκεται στο Harrogate του North Yorkshire. Άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 και έγινε το πρώτο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που άνοιγε στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Ιουνίου, με αποκορύφωμα την Δευτέρα 23 Ιουνίου, τα πράγματα πήγαν χάλια για το βιβλιοπωλείο της 28χρονης Georgia. Έτσι, αποφάσισε να κάνει ένα τουίτ στη γνωστή πλατφόρμα. Και ευτυχώς για εκείνη απέδωσε.

Απομένει κάτι μέσα μας: είναι εύκολο να κοινοποιήσεις μια ειλικρινή έκκληση. Πόσο εύκολο είναι να διαβάσεις και να αγοράσεις ένα βιβλίο και δη από μικρά, ενημερωμένα, ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία;