Βοήθεια, της Άντρης Αντωνίου

0
1142

Τα δίδυμα αδέρφια, η Ιφιγένεια και ο Αλέξανδρος, επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν ένα καινούριο ποδήλατο. Όμως τα οικονομικά των γονιών τους είναι περιορισμένα, έτσι αποφασίζουν να στήσουν έναν πάγκο με σπιτικές λεμονάδες έξω από το σπίτι τους πουλώντας την πραμάτεια τους σε γείτονες και περαστικούς.

Παρά την αρχική δυστοκία, η επιχείρηση «παγωμένη λεμονάδα» αποδεικνύεται εξαιρετική σκέψη καθώς οι εισπράξεις στο τέλος της πρώτης μέρας έχουν μαζευτεί ένα βουναλάκι κέρματα και ένα πεντάευρω κολλαριστό χαρτονόμισμα που τους έδωσε η κυρία Διοτίμα η οποία αγόρασε δέκα λεμονάδες.

Χμ… Για δες! Αυτό το χαρτονόμισμα γράφει πάνω με μεγάλα κόκκινα γράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ». Το χαρτονόμισμα της κυρίας Διοτίμας! Τι συμβαίνει; Ο πατέρας τους το πήρε πολύ ελαφριά, η μητέρα τους δεν άφησε καν την τηλεόραση που παρακολουθούσε.

Τα δυο αδέρφια αποφασίζουν να το διερευνήσουν και πραγματικά θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βρουν ποιος κινδυνεύει και προσπαθεί να ζητήσει.. ΒΟΗΘΕΙΑ!

Ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου από την Άντρη Αντωνίου για παιδιά 8-11 ετών που τιμήθηκε με το Βραβείο Ιστορίας Μυστηρίου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2016). Σπιρτόζικη γραφή, αρκετό χιούμορ και φαντασία, έξυπνη ιστορία, ικανοποιητική λύση/έξοδος.

Τα ασπρόμαυρα σκίτσα της εικονογράφησης ανήκουν στον Στάθη Πετρόπουλο.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Βοήθεια!
Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2017
Διόρθωση: Θοδωρής Τσώλης
Μακέτα εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 72
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-618-03-1112-9