Βρισκόμαστε εδώ- Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη, του Όλιβερ Τζέφερς

0
1511

Ο γύρος του κόσμου με τα μάτια της ψυχής, όχι σε 80 ημέρες, αλλά σε 46 σελίδες… Με το άγγιγμα της καρδιάς.

Αληθινό, ευαίσθητο, εντυπωσιακό.

Ο Όλιβερ Τζέφερς εμπνεύστηκε, ζωγράφισε κι έγραψε αυτό το βιβλίο για τον δύο μηνών γιο του εκφράζοντας αυτό που κάθε άνθρωπος μπαίνοντας στο ρόλο του γονέα έχει ανάγκη ίσως να αφήσει με κάποιο τρόπο στο παιδί του μια «κληρονομιά» ζωής.

Με λυρισμό, αμεσότητα και πολύ αλήθεια γεννάει ερωτήματα, δίνει συμβουλές στο γιο του και σε κάθε μικρό και μεγάλο αναγνώστη.

Δεν είναι ένα «εγχειρίδιο» συμβουλών και savoir vivre, δεν είναι ένας οδηγός που σε ξεναγεί στο τι υπάρχει στον κόσμο. Είναι όλα αυτά μαζί μέσα σε ένα πέπλο απέραντης ομορφιάς. Μια «σημειωτική» ζωής που διερευνά, ερμηνεύει και αποδίδει σημασίες, αξίες και νοήματα με ένα δικό του ξεχωριστικό τρόπο. Ένας «γύρος» του κόσμου, μια παρουσίαση και γνωριμία με τον πλανήτη μας και τη θέση του μέσα στο απέραντο σύμπαν και ταυτόχρονα με εμάς, τους ανθρώπους, και τη θέση μας, τις ανάγκες μας, τη δραστηριότητά μας, τη ζωή μας, πάνω σ’ αυτόν.

Το ηλιακό μας σύστημα, η Γη, η στεριά, η θάλασσα, ο ουρανός, τα αστέρια, το σώμα μας, οι άνθρωποι, τα ζώα, η ποικιλομορφία, η μέρα, η νύχτα, ο χρόνος… εμφανίζονται απλά και τόσο πλούσια μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση.

Με χρώματα ζεστά, αλλά και ψυχρά σε μοναδική ποικιλία αποχρώσεων, απόλυτα ταιριασμένα. Ένας συνδυασμός λόγου και εικόνας απαράμιλλος, περιπλεγμένο το ένα μέσα στο άλλο, αδιαχώριστα, αλληλένδετα συνθέτουν μια μοναδική οντότητα. Απέριττο, λιτό, τόσο όμορφο και τρυφερό, «φωνάζει» να αφουγκραστούμε, να αγγίξουμε, να γευστούμε, να οραματιστούμε και να διατηρήσουμε αυτή την «ουτοπία» προθέτοντας στις προσωπικές μας αξίες την αγάπη, την αποδοχή, το σεβασμό, την προστασία, την φροντίδα, την ευγένεια προς την ίδια τη ζωή.

Ένα βιβλίο που όταν το τελειώνεις σου αφήνει μια γλυκειά, συμπυκνωμένη γεύση του ωραίου, μια απογείωση και συνάμα προσγείωση -αίσθηση του πατάω σ’ αυτή τη Γη-, μια διάθεση για εσωτερική ανασκόπηση -να βρεις το δικό σου σημείο- και που σίγουρα το ξανανοίγεις για να μην ξεχνάς…

«Πώς να βρίσκεις το δρόμο σου κάθε φορά που χάνεσαι»

Θαυμαστό, σαν τον κόσμο μας.

Για κάθε παιδί, κάθε γονιό, κάθε άνθρωπο.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος.

#1 New York Times bestseller
Καλύτερο βιβλίο του 2017 για το περιοδικό ΤΙΜΕ, το δίκτυο NPR και την εφημερίδα Boston Glob.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Βρισκόμαστε εδώ-Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη
Τίτλος πρωτοτύπου: Here We Are: Notes for Living on Planet Earth
Συγγραφέας: Όλιβερ Τζέφερς
Συγγραφέας: Όλιβερ Τζέφερς
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Ίκαρος, Νοέμβριος 2018
Σελίδες: 46
Μέγεθος: 24 Χ 28
ISBN: 978-960-572-248-7