More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΓια πάντα Χριστούγεννα, της Άννης Θεοχάρη

    Για πάντα Χριστούγεννα, της Άννης Θεοχάρη

    Ένας χιονάνθρωπος διαφορετικός από τους άλλους, κλεισμένος μέσα σε μια μαγική χιονόμπαλα ζει το δικό του όνειρο και δείχνει στ’ αλήθεια πολύ ευτυχισμένος. Όμως στην πραγματικότητα θέλει τόσο πολύ να βγει έξω από τον μικρόκοσμο της χιονόμπαλας και να γνωρίσει τον κόσμο. Παραμονή Χριστουγέννων και όταν πέφτει το σκοτάδι, όλα  τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Τότε ο χιονάνθρωπος ανακαλύπτει ότι μπορεί να κάνει μια χριστουγεννιάτικη ευχή και ίσως να βγει αληθινή. Κάπου μακριά στον Βόρειο Πόλο, ο Άι-Βασίλης καθώς διαβάζει τις χριστουγεννιάτικες ευχές, διαβάζει και την ευχή του χιονάνθρωπου και αποφασίζει να πραγματοποιήσει την ευχή του. Όμως, θα του δώσει εικοσιτέσσερις χριστουγεννιάτικες ώρες για να ανακαλύψει πού θα ήθελε πραγματικά να ζήσει και μάλιστα θα τον καλέσει στο Βόρειο Πόλο να περάσουν τα Χριστούγεννα παρέα.

    «Ο κόσμος έξω από το γνώριμο περιβάλλον μας δεν είναι ακριβώς όπως τον φανταζόμαστε. Όσο και να θέλουμε να ζήσουμε έξω από αυτό, πρέπει να ξέρουμε τι αφήνουμε πίσω και αν είμαστε έτοιμοι να το αφήσουμε για πάντα».

    Με τρόπο μαγικό ο χιονάνθρωπος μας βρέθηκε έξω από τη χιονόμπαλα να κάνει τα πρώτα του βήματα σε αληθινό χιόνι. Πραγματικά δεν πιστεύει στα μάτια του! Ένας τάρανδος θα γίνει οδηγός του στο ταξίδι του στο Βόρειο Πόλο, όπου θα γνωρίσει καινούργιους φίλους, θα παίξει χιονοπόλεμο και θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
    Η ευχή του βγήκε αληθινή, ζει για πρώτη φορά τ’ όνειρό του, είναι έξω από τη χιονόμπαλα στον αληθινό κόσμο και χαίρεται την κάθε στιγμή. Σύντομα όμως θ’ ανακαλύψει την αλήθεια… Τα Χριστούγεννα δεν κρατάνε για πάντα. Αυτό δεν το γνώριζε ο Χιονάνθρωπος γιατί εκείνος ζούσε μέσα στο γυάλινο του κόσμο και είχε την ψευδαίσθηση ότι τα Χριστούγεννα κρατούν για πάντα.

    «Μα στη χιονόμπαλα μου είναι συνέχεια Χριστούγεννα» συνειδητοποιεί την πικρή αλήθεια ο Χιονάνθρωπος μας.

    Όταν τα Χριστούγεννα τελειώσουν, τότε ο χιονάνθρωπος θα πρέπει να επιστρέψει στην χιονόμπαλα και θα τον κλείσουν σε καμιά κούτα στην αποθήκη και θα τον ξεχάσουν εκεί μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

    Ο Άι-Βασίλης εξηγεί στον χιονάνθρωπο ότι τα χιόνια κάποτε λιώνουν και έρχεται το καλοκαίρι. Οι εποχές αλλάζουν, οι αναμνήσεις όμως μένουν για πάντα στην καρδιά μας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο Χιονάνθρωπος θα μπορεί να  επισκέπτεται τον Άι-Βασίλη στο Βόρειο Πόλο. Υπάρχει όμως τρόπος να κρατήσουν για πάντα τα Χριστούγεννα στην καρδιά του μικρού χιονάνθρωπου και τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ο Άι-Βασίλης επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη για τον χιονάνθρωπο που θα ον κάνει να νιώσει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

    Η συγγραφέας εκφράζει με μια πρωτότυπη ιστορία τη μελαγχολία που όλοι  νιώθουμε όταν τελειώνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ευχόμαστε να κρατούσε λίγο ακόμη η μαγεία τους. Ο ήρωας αναζητά την ελευθερία και την περιπέτεια και κάνει μια απόδραση στο Βόρειο Πόλο για να γνωρίσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Είναι όμως προετοιμασμένος για ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και ν’ ανακαλύψει την δική του αλήθεια και το ρόλο του σε αυτή τη μαγεία;

    Η ολοσέλιδη εικονογράφηση μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με έντονα χρώματα, έμφαση στη λεπτομέρεια και απογειώνει το κείμενο. Μια ιστορία για να διαβάσετε ξανά και ξανά τις γιορτινές μέρες, μικροί και μεγάλοι. Όσο για το εξώφυλλο, είναι σε συσκευασία δώρου με έναν τεράστιο φιόγκο και ένα γράμμα για τον Άι-Βασίλη μ’ ένα μήνυμα «Για πάντα Χριστούγεννα».

    Αν παρατηρήσετε προσεκτικά ένα χιονάνθρωπο μέσα στη χιονόμπαλα του, θα τον δείτε να χαμογελά κι αν κουνήσετε λίγο τη χιονόμπαλα, θα αναπολήσετε όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και λίγη από τη μαγεία των ημερών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Για πάντα Χριστούγεννα
    Συγγραφέας: Άννη Θεοχάρη
    Εικονογράφηση: Άννη Θεοχάρη
    Εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνη, 2015
    ISBN: 978-960-14-2983-0

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular