Γιώργος Χατζόπουλος: “Ο Νι Πι έγινε το alter ego μου”

0
264

Ο Γιώργος Χατζόπουλος BOOK SECRET στο ELNIPLEX για το βιβλίο του “Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής” (εκδόσεις Πατάκη).

«Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο σε τρίτο πρόσωπο. Όμως, αν και ο σκελετός της ιστορίας, όπως και η βιβλιογραφική έρευνα είχαν γίνει από το χειμώνα που προηγήθηκε (με αυτόν τον τρόπο συνήθως γράφω), η συγγραφή του βιβλίου δεν προχωρούσε.

Τρεις περίπου εβδομάδες μετά αποφάσισα να αφηγηθώ την ιστορία με τη φωνή του Νι Πι, και ταυτόχρονα να διαβάζω ξανά και ξανά τα θαλασσινά διηγήματα του Καρκαβίτσα, του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου, γιατί ήθελα η γλώσσα και το ύφος του ήρωά μου να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Η αφήγηση άρχισε να ρέει με φυσικό τρόπο (ο Νι Πι έγινε το alter ego μου), η γλώσσα του ήρωά μου (αν και μπολιάστηκε με πλήθος ναυτικών όρων και λέξεων) έβγαινε αυθόρμητα και εύκολα στο χαρτί, και το βιβλίο τελείωσε μέσα σε τρεις μήνες.

Ομολογώ -για πρώτη φορά- πως αν δεν είχα τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις (είμαι εκπαιδευτικός) να με περιμένουν τον Σεπτέμβριο, το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο του Νι Πι θα κρατούσε πολύ περισσότερο και το βιβλίο θα ήταν πολύ πιο μεγάλο. »

Γιώργος Χατζόπουλος
για το
elniplex