Γύρνα σπίτι λέμε, του Τζόρι Τζον

0
645

Είναι φίλος του ο Αρκούδος του Πάπιου. Του έλειψε. Και τον αναζητά. Φτάνει σπίτι του μα… ο Αρκούδος έχει φύγει για ψάρεμα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Και τώρα πώς θα περάσει μόνος του χωρίς τον Αρκούδο; Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Αρκούδος έφυγε για να αποφύγει όλους τους γείτονες που τον ενοχλούσαν κάθε τρεις και λίγο.

Ο Πάπιος αποφασίζει να κάνει πράγματα για να μην σκέφτεται ότι ο φίλος του λείπει. Μπορεί και μόνος του να περάσει καλά. Μέχρι και ντραμς παίζει. Αλλά όχι. Του λείπει ο φίλος του και θα κινήσει να τον βρει. Έχει όμως και ο Αρκούδος την ίδια άποψη;

Το εμπνευσμένο δίδυμο του Καληνύχτα, λέμε! (Τζόρι Τζον και Μπέντζι Ντέιβις) παρατάσσει στο νέο βιβλίο του Αρκούδου και του Πάπιου όλα τα έξοχα υλικά της ιδιαίτερης αυτής φιλίας μεταξύ του υποχόνδριου, εσωστρεφούς Αρκούδου και του κοινωνικού, παρεϊστα Πάπιου. Λεπτεπίλεπτο χιούμορ, υπέροχο κείμενο, μετρημένο λέξη λέξη, κινηματογραφικά αποτυπώμενοι πρωταγωνιστές/ χαρακτήρες και εμβληματικοί υπαινιγμοί διαφορετικότητας, αλλιώτικης προσέγγισης της φιλίας και της ιδιωτικότητας σε ένα βιβλίο που δεν είναι απλώς μια βραχεία ιστορία καληνύχτας αλλά ένας κοφτός λογοτεχνικός θρίαμβος των picture book.

Τοπ επιλογή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Γύρνα σπίτι λέμε
Τίτλος πρωτοτύπου: Come Home Already
Συγγραφέας: Jory John
Εικονογράφηση: Μπέντζι Ντέιβις
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2019
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 23 Χ 28
ISBN: 978-960-569-850-8