Δαχτυλίδι για τη μαμά μα μη σου τύχει… γάλα!

0
792

Γράφει η Γαρυφαλιά Τεριζάκη

Ένα δαχτυλίδι για τη μαμά! Και είναι trash art, βεβαίως, βεβαίως! Καπάκι, διάφορα υφασματάκια, “ημιπολύτιμοι” λίθοι, χάντρες και άλλα όμορφα τέτοια μικροπραγματάκια που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και τάξη ένα σωρό. Είναι 100% φτιαγμένο από σκουπίδια επειδή ακόμα και η βάση του δαχτυλιδιού ήταν πεταμένη στα σκουπίδια, σε εργαστήρι κατασκευής κοσμημάτων! Το θέμα είναι να έχει την τύχη η μαμά, ο γιος της ή η κόρη να διαλέξει ένα καπάκι νερού και όχι … γάλακτος, όπως είναι το συγκεκριμένο! Γιατί τότε το δαχτυλίδι είναι για δυο δάχτυλα. Ίσως γιατί μεγάλη είναι κι η αγάπη.

Υλικά που θα χρειαστούμε
1. Ενα πλαστικό καπάκι
2. Μία βάση για δαχτυλίδι
3. Κόλλα σιλικόνη και κόλλα απλή κατασκευών
4. Διάφορες χάντρες, υφασματάκια, κουμπιά και ό,τι άλλο βρίσκεται στα υλικά μας (τα αφήνουμε ελεύθερα στον πάγκο του “καλλιτέχνη” για να διαλέξει το κάθε παιδί αυτά που θέλει)

Πώς θα το φτιάξουμε
1. Θα κολλήσουμε με τη σιλικόνη το καπάκι στη βάση του δαχτυλιδιού και μετά θα το δώσουμε στα παιδιά.
2 . Με την απλή κόλλα θα γεμίσουν τα παιδιά το καπάκι με κομματάκια από εφημερίδες για να “ανέβει” λιγάκι η επιφάνειά του
3. Στη συνέχεια, πάνω στις εφημερίδες, θα κολλήσουν τα υλικά που έχουν διαλέξει τα παιδιά
Μυστικά
Το γκλίτερ δίνει πιο λαμπερό αποτέλεσμα
Γίνεται εξίσου ωραίο και με μεταλλικό καπάκι!
Αν δεν έχουμε βάση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακό σύρμα διακόσμησης και να το γυρίσουμε 3-4 φορές έτσι ώστε να γίνει ένα δαχτυλίδι!

daxtylidi_trash-art1

Καλή επιτυχία

daxtylidi_trash-art2