Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα), του Πάνου Χριστοδούλου

0
651

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και καμιά φορά… και μη ανθρώπινα. Αυτό καταλαβαίνουμε διαβάζοντας την ιστορία της Αμέλιας και της παρέας που ζει στην κασετίνα της.  Το μολύβι, η γόμα, ο μαρκαδόρος και το διορθωτικό της συνυπάρχουν όχι πάντα ειρηνικά. Οι καβγάδες και ο ανταγωνισμός τους οδηγεί κάποια στιγμή στη «διακόσμηση» του τοίχου του δωματίου της ιδιοκτήτριάς τους  με πολλές μουτζούρες.

Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την αισθητική της μαμάς της Αμέλιας η οποία, όπως είναι φυσικό, θεωρεί την κόρη της υπεύθυνη. Η Αμέλια καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την αθωότητα της, τιμωρείται.  Αλλά η γραφική της ύλη μετανιωμένη θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον χαμό που προκάλεσαν, το μολύβι, η γόμα, ο μαρκαδόρος και το διορθωτικό θα προσπαθήσουν να πείσουν τη μητέρα της Αμέλιας ότι όχι μόνο ζωντανεύουν αλλά ενίοτε κάνουν και λάθη τα οποία αναγνωρίζουν κι επιθυμούν να διορθώσουν.

Ο Πάνος Χριστοοδούλου γράφει με χιούμορ και φαντασία μια σουρρεαλιστική ιστορία για τις σχέσεις, την ανάληψη ευθυνών και τη συγνώμη. Την ιστορία ζωντανεύει η Μυρτώ Δεληβορία με το αναγνωρίσιμο ύφος και τις παστέλ αποχρώσεις των εικόνων της. Αφού διαβάσετε την ιστορία η Μαρία Γονιδάκη σας προτείνει στις δραστηριότητες που εμπεριέχονται στο βιβλίο να γράψετε μια αταξία που κάνατε και δεν αποκαλύψατε ή  δεν παραδεχτήκατε ποτέ. Ας μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσει κανείς συγνώμη για ένα λάθος του.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα)
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες
Συγγραφέας: Πάνος Χριστοδούλου
Εξώφυλλο-βινιέτες: Μυρτώ Δεληβοριά
Διόρθωση Τυπογραφικών Δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
Εκδόσεις: Εκδόσεις Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2019
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες: Μαρία Γονιδάκη
Σελίδες: 64
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-618-03-1726-8