More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔιαβάζοντας μεγαλώσαμε στον νου και την καρδιά

    Διαβάζοντας μεγαλώσαμε στον νου και την καρδιά

    Το νήμα που συνδέει τη χαρά που νιώθει το παιδί όταν το παίρνουμε αγκαλιά και μοιραζόμαστε μαζί του τις λέξεις και τις εικόνες ενός βιβλίου με τη στάση που θα αναπτύξει απέναντι στην ανάγνωση και τις διάφορες μορφές του λόγου, το είδαμε. Το είδαμε απλωμένο σαν μίτο της Αριάδνης πάνω στο πράσινο του Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, μπροστά από μεγάλα, όμορφα στολισμένα δέντρα.

    Το είδαμε γιατί το είχε σκεφτεί με αγάπη και επιδεξιότητα η ομάδα ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού, του έδωσε κλώτσο να κυλίσει από δέντρο σε δέντρο, από συγγραφέα σε συγγραφέα, από βιβλίο σε παραμύθι και να μαγέψει έτσι μόνο μια ιστορία ξέρει…

    Η εκδήλωση περιέλαβε μεγαλόφωνες αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες τα οποία διάβασαν δεκάδες συγγραφείς και άλλοι εθελοντές σε μικρούς και μεγάλους. Οι αναγνώσεις ξεκίνησαν στις 17.00 σε επτά ειδικά διαμορφωμένα σημεία, στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα, αλλά και στα φιλόξενα αμφιθέατρα των δύο βιβλιοθηκών του δήμου Αθηναίων που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του Πάρκου. Οι αναγνώσεις στα αγγλικά, τα αλβανικά, τα αραβικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα γεωργιανά, τα ουκρανικά, τα φαρσί και τα φιλιππινέζικα πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία του Πάρκου, καθώς και στο αμφιθέατρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης και έγιναν σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και των οργανώσεων-μελών του Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής και Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος (αγγλικά), Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα (αλβανικά), Στέγη Σύρων Ελλάδας (αραβικά), Κονγκολέζικη Κοινότητα της Ελλάδας (γαλλικά), Πολιτιστικό Κέντρο «Καύκασος» (γεωργιανά), Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Trembita» (ουκρανικά) και Κοινότητα  Αφγανών στην Ελλάδα (φαρσί), την Ένωση Φιλιππινέζων «Kasapi Hellas» (φιλιππινέζικα και αγγλικά), το Goethe-Institut Athen και το σωματείου Vision Network Athens (γερμανικά).

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά τη δύση του ηλίου με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων.

    Η εκδήλωση «Διαβάζουμε παρέα!» έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας EUROPE READS του ευρωπαϊκού δικτύου EURead και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.  Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ). 

    Η Μαρία Παπαγιάννη στη μέση με την κόρη της Αλεξάνδρα Μικρούτσικου (δεξιά) και την ηθοποιό/εμψυχώτρια Ειρήνη Λουδάρου (αριστερά), μαγεύουν ομαδικά.
    Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου διαβάζει μεταξύ άλλων το “Είμαι ένας βάτραχος μικρούλης, ο Εμμανουήλ Α. Μπακακούλης” της Μαριανίνας Κριεζή.
    Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, γλαφυρός και πάντοτε όρθιος, πλάι στα παιδιά
    Η εξαιρετική Χρύσα Κουράκη
    Γιώργος Παναγιωτάκης και Μαρίζα Ντεκάστρο διάβασαν μαζί αγαπημένα τους βιβλία
    Ο Δικαίος Χατζηπλής διαβάζει το αριστούργημα του Ed Vere “Πώς να είσαι λιοντάρι”
    Η Έφη Λαδά (δεξιά) και η Φανή Τσιαμπάση (αριστερά) διαβάζουν την Βιολέτα και τον ιππότη της Αργυρώς Πιπίνη
    Η Αργυρώ Πιπίνη διαβάζει το εμβληματικό “Ο λόγος της αρκούδας” του Χούλιο Κορτάσαρ
    Ελένη Γερουλάνου και Ελένη Μπετεινάκη μαζί με τη Ρόζα το τερατάκι και άλλα αγαπημένα τους βιβλία. Και πολλά παιδιά κοντά τους! Foto: facebook Ελένης Μπετεινάκη
    Η πρόεδρος της GreekIbby Βασιλική Νίκα
    Συλλαμβάνοντας την Έλενα Πατάκη και την Κατερίνα Κρις να φωτογραφίζουν την Μαρία Παπαγιάννη
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular