Δόκτωρ Πορδαλός- H συνωμοσία των Χριστουγέννων, του Jo Nesbo

0
844

Πέντε μέρες απομένουν μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων. Στην οδό Κανονιού όλοι ανυπομονούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, όταν στο ραδιόφωνο ανακοινώνεται η είδηση πως ο κύριος Τράνε αγόρασε όλα τα δικαιώματα των Χριστουγέννων. Συνεπώς απαγορεύεται να γιορτάσει κάποιος τα Χριστούγεννα αν δεν αγοράσει πρώτα δώρα αξίας τουλάχιστον 10.000 κορονών σε κάποιο από τα καταστήματά του!

Ο ιδιόρυθμος εφευρέτης δόκτωρ Πορδαλός μαζί με τα δυο φιλαράκια, τον Μπούλη και τη Λίζα αποφασίζουν να προσπαθήσουν να σώσουν τα Χριστούγεννα. Μπλέκονται έτσι σε μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν Καμηλοπαρδάλεις-βρικόλακες, φιλανδικά μαχητικά αεροσκάφη, αστυνομικούς, έναν αφελή Βασιλιά και έναν Αϊ-Βασίλη ο οποίος έχει χάσει την ταυτότητά του κι έχει ξεχάσει το νόημα της αποστολής του.

Θα καταφέρον άραγε, να σώσουν τα Χριστούγεννα χρησιμοοιώντας μόνο  μια στάλα σαπούνι του χρόνου, απεριόριστη πορδαλόσκονη και την εφευρετικότητά τους; Ποτέ τα Χριστούγεννα δεν κρέμονταν από μια τόσο λεπτή κλωστή… Πατώντας εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Ένα βιβλίο που τα έχει όλα: μυστήριο, χιούμορ, πλοκή, απίστευτους χαρακτήρες αλλά και τρυφερότητα. Ο Jo Nesbo δημιουργεί έναν φανταστικό κόσμο και συμπαρασύρει τους αναγνώστες στη συγγραφική του πραγματικότητα. Το νόημα των Χριστουγέννων συμπυκνώνεται σε λίγες αράδες στη σελίδα 263: “Δεν είναι περίεργο; Κάθε Χριστούγεννα σκεφτόμαστε μόνο τι καινούριο θα θέλαμε να πάρουμε . Αλλά ξεχνάμε ότι ακόμα καλύτερα θα ήταν να γινόμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να κρατήσουμε όλα τα καλά που ήδη έχουμε.”

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Δόκτωρ Πορδαλός: Η συνωμοσία των Χριστουγέννων
Τίτλος πρωτοτύπου: Can Doctor Proctor Save Christmas?
Συγγραφέας: Jo Nesbo
Εικονογράφηση: Per Dybvig
Μετάφραση Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
​Διόρθ. Τυπογρ. Δοκιμίων: Μάγδα Τικοπούλου
​Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 324
Μέγεθος: 14 Χ 20.5
ISBN: 978-618-03-1133-4