Δυο Ελληνίδες υποψήφιες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινουμένων Σχεδίων

0
678

Ένα ελληνικό animation βρίσκεται υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινουμένων Σχεδίων Emily Awards 2018 των οποίων η απονομή θα γίνει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Λιλ της Γαλλίας.

Πρόκειται για την ταινία «Theox» του Γιώργου Νικόπουλου η οποία διαγωνίζεται στην κατηγορία καλύτερης μουσικής επένδυσης – Best Soundtrack in a Feature Film Production- για τη μουσική σύνθεση της Δήμητρας Τρυπάνη. Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2017. Η ιδιαίτερη τεχνική που χρησιμοποίησε ο κύριος Νικόπουλος είναι ένας συνδυασμός live action και μαύρων μορφών που θυμίζουν το θέατρο σκιών (animated human dolls).

Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από άλλη μια συμμετοχή στα Emily Awards κρύβεται ένας Έλληνας δημιουργός. Είναι η Άννα Μάντζαρη με το δίλεπτο Enough που διαγωνίζεται στην κατηγορία καλύτερης φοιτητικής ταινίας – Best Achievement in a Student Film- για λογαριασμό όμως της Βρετανίας, μαζί με τις ταινίες A love letter to the one I made up από το Ισραήλ, Na zdrowie! από την Πολωνία, Petits Poissons από τη Γαλλία και Pura Vida από την Εσθονία.