Δυο μικρά βιβλία για ευτυχία και ειρήνη του Τζερόνιμο Στίλτον

0
1624

Δύο νέα βιβλία σε μικρότερη φόρμα από τον μοναδικό Τζερόνιμο Στίλτον κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Κέδρος στα πλαίσια της σειράς Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον. Πρόκειται για δύο διασκεδαστικές ιστορίες που αναδεικνύουν τις διαχρονικές αξίες της ευτυχίας και της ειρήνης και με το απολαυστικό χιούμορ και τη σπιρτόζικη γραφή της Ελιζαμπέτα Ντάμι, της συγγραφέα που κρύβεται πίσω από το παγκόσμιο φαινόμενο Στίλτον, αναδεικνύουν με εύληπτο τρόπο τις παραπάνω αξίες.

Ο εορτάζων Βενιαμίν ρωτά τον θείο Τζερόνιμο τι είναι ευτυχία. Ίσως το δυσκολότερο έργο που έχει να φέρει σε πέρας ο Στίλτον: να εξηγήσει στον ανιψιό του και σε όλους τους αναγνώστες τι είναι αυτό το μέγιστο ζητούμενο του κόσμου που όλοι το ψάχνουν, λίγοι το βρίσκουν οι πολλοί το χάνουν ή το λησμονούν. Που βρίσκεται η ευτυχία; Στα μικρά πράγματα γύρω μας, στα χρώματα, στη φιλία, στον προσωρινό χαρακτήρα των δυσκολιών, στο χαμόγελο, την καλοσύνη, την διαφορετικότητα, στον τρόπο που βλέπεις γεγονότα, ανθρώπους, πράγματα και πραγματικότητες.

Με αποφθέγματα, ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, πειράματα, αφορισμούς μα και ένα στέρεο φιλοσοφικό υπόβαθρο κατανοητό σε όλα τα παιδιά, ο Στίλτον μοιράζει το μικρό αυτό εγχειρίδιο της ευτυχίας που πράγματι αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή αποφυγής της γκρίνιας και της μιζέριας από κάθε παιδί και άνθρωπο. Γιατί και οι μεγάλοι θα βρείτε τις υπενθυμίσεις που χρειάζεστε για να εξηγήσετε στον εαυτό σας γιατί του οφείλετε να αναζητάτε συχνά τη χαρά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της ευτυχίας
Τίτλος πρωτοτύπου: Il piccolo libro della felicità
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Wally Bluecheese
Εξώφυλλο: Larry Keys Ι
Γραφικά: Merenguita Gingermouse, Superpao
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Βίκη Λιανού
Εκδόσεις: Κέδρος 2018
Διόρθωση: Κατερίνα Καρόγιαννη
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4616-6

Στο Μικρό βιβλίο της ειρήνης, ο μικρός Βενιαμίν και πάλι έχει απορία μεγάλη και σημαντική. Τραβά από το μανίκι τον θείο Τζερόνιμο και τον αναγκάζει να διακόψει τη συνομιλία του. “Τι είναι ο πόλεμος;, αυτή είναι η απορία και ακόμα πιο σημαντική η παράμετρος “γιατί οι άνθρωποι τσακώνονται και επιλύουν έτσι τα προβλήματά τους”.

Ο Τζερόνιμο παίρνει τον ανιψιό του σε ένα νοερό ταξίδι στη μεγάλη Γη όλων μας, όπου ζουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι που μιλούν σχεδόν 7 χιλιάδες γλώσσες και ζουν σε περίπου 200 χώρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε διαφορετικό φυσικό περιβάλλον, ανέπτυξαν διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρες αλλά όταν ξεχνούν την αγάπη, τον διάλογο και την κατανόηση, τότε ως μόνος δρόμος επίλυσης προβλημάτων και διαφορών αναδεικνύεται ο θλιβερός πόλεμος.

Υμνώντας τον κόσμο ως το κοινό σπίτι όλων μας, ο Στίλτον μας δίνει να κατανοήσουμε τη σημασία του διαλόγου και της κατανόησης της διαφορετικότητας ως θεμέλιο της ειρήνης.

Και τα δύο βιβλία περιέχουν ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι καθώς και ελεύθερες σελίδες αλληλεπίδρασης των παιδιών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της ειρήνης
Τίτλος πρωτοτύπου: Il piccolo libro della pace
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Wally Bluecheese
Εξώφυλλο: Larry Keys Ι
Γραφικά: Merenguita Gingermouse, Superpao
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Βίκη Λιανού
Εκδόσεις: Κέδρος 2018
Διόρθωση: Κατερίνα Καρόγιαννη
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4617-3