Δύο Έλληνες εικονογράφοι υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Βραβείο Εικονογράφησης

0
1197

Δυο Έλληνες εικονογράφοι βιβλίων για παιδιά συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των υποψηφίων για τα Διεθνή βραβεία εικονογράφησης Global Illustration Award 2018.

Πρόκειται για την Ίριδα Σαμαρτζή και τον Φίλιππο Φωτιάδη. Η Ίρις Σαμαρτζή είναι υποψήφια στην κατηγορία Εικονογράφηση Βιβλίου (Book Illustration Category) με δύο μάλιστα βιβλία, το Στα κύματα της Έλλης  και για τη σειρά Ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, όλα σε κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιος και ο επίσης εξαίρετος εικονογράφος Φίλιππος Φωτιάδης για τον σχεδιασμό του καταλόγου με έργα που συμπεριλήφθηκαν στην προσωπική του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Κομπάρσοι (Bit Players). Τα έργα του εν λόγω καταλόγου συμμετείχαν στην Art Athina 2018 στο Ωδείο Αθηνών με την Αίθουσα Τέχνης αγκάθι – κartάλος.

Ο Φίλιπππος Φωτιάδης είναι επίσης υποψήφιος και στην κατηγορία Ανέκδοτο παιδικό εικονοβιβλίο (Original Unpublished Children’s Picture Book Project) με Τα ασυνόδευτα ζουζούνια (Unattained Bugs), ένα βιβλίο που προέκυψε από τη συνεργασία του με τους μαθητές του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη το 2012.

Δείτε όλη τη λίστα των υποψηφίων εδώ