Είμαι ο Άρης- Είμαι η Άρτεμη, τα μυθολογικά παραμύθια εξακολουθούν

0
625

Η πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Κώστα Πούλου στη σειρά των μυθολογικών παραμυθιών, με την αμεσότητα, το χιούμορ και την εστίαση σε άλλες πτυχές της ζωής από την τυπική εξιστόρηση μιας ευθύγραμμης μυθολογικής ζωής (οι παλαιότεροι ζήσαμε την εγκυκλοπαιδική μυθολογία) είναι παρούσα και στα δύο νέα βιβλία της σειράς, όπως υποθέτεις άλλωστε και από τον τίτλο. Ο συγγραφέας, προσπερνά την βαρετή σχολική, σεμνότυφη εκδοχή των ελληνικών μύθων και τους μεταγράφει με ματιά σύγχρονη και τρόπο ευχάριστο, διασκεδαστικό και μόνο πλάγια διδακτικό.

Στο Είμαι ο Άρης, ο θεός του πολέμου μας αφηγείται γιατί δεν έγινε θεός της ειρήνης, τις φιλίες του με τους θνητούς, την εμπλοκή του σε καβγάδες και τσακωμούς, τον έρωτά του με την Αφροδίτη, τον Τρωικό πόλεμο και γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν πάντα αφορμή για πολέμους.

Στο Είμαι η Άρτεμη, η κόρη του Δία, η θεά του κυνηγιού και της φύσης, η ίδια η φύση, αφηγείται τη δική της ζωή. Από τη γέννησή της στη Δήλο, τα παιχνίδια με το τόξο στις κοιλάδες, τους χορούς της με τις Νύμφες, τις παρέες της με τα αγρίμια του δάσους, τη μεταμόρφωση του απογοητευμένου Αλφειού σε ποτάμι, την ιστορία του Ώτου και του Εφιάλτη που πέτυχαν ο ένας τον άλλον, τον ναό της Βραυρώνας προς τιμήν της και άλλα περιστατικά. Κι όποιος δεν σέβεται τη φύση, γνωρίζει την οργή της.

Προτείνεται. Εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Είμαι ο Άρης
Είμαι η Άρτεμη
Συγγραφέας: Κώστας Πούλος
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Σοφία Παπαδοπούλου
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Διόρθωση τυπογρ. δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2019
Μακέτα εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN:
978-618-03-1719-
978-618-03-1718-