Την Ειρήνη του Αριστοφάνη δώρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βιβλιοθήκη της Ειρήνης

0
387
Την Ειρήνη του Αθηναίου σατιρικού ποιητή Αριστοφάνη δώρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βιβλιοθήκη της Ειρήνης στο Φόρουμ των Παρισίων.
Το Φόρουμ Ειρήνης των Παρισίων είναι ένα νέο ετήσιο γεγονός που βασίζεται σε μια απλή ιδέα: να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία ως καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και τη διασφάλιση της ειρήνης στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώνει για τρεις μέρες αρχηγούς κρατών, διεθνείς οργανώσεις και οργανισμούς, ΜΚΟ και εταιρίες, ιδρύματα και εμπειρογνώμονες, εταιρίες και συνδικαλιστές, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες και μέσω πρωτότυπων μορφών συζητήσεων και παρουσίασης λύσεων, προωθεί τη συνεργασία και καταδεικνύει τη σημασία της στην καλύτερη οργάνωση και διακυβέρνηση του πλανήτη, τόσο μεταξύ των κρατών του Βορρά και του Νότου όσο μεταξύ ομάδων και πολιτών.
Αρχηγοί κρατών συνεισέφεραν με ένα βιβλίο της επιλογής τους με θέμα την ειρήνη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρήκε ίσως το χαρακτηριστικότερο ελληνικό αντιπολεμικό έργο και ένα από τα πλέον διάσημα στον κόσμο, την Ειρήνη του Αριστοφάνη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και από τα πρώτα αντιπολεμικά έργα.