Επιθεωρητής Φλόκος: Η υπόθεση του χαμένου φρυδιού, της Άντζελα Κίογκαν

0
415

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ο επιθεωρητής Φλόκος, ο φερόμενος ως διασημότερος γάτος ντετέκτιβ στον κόσμο, κι ο πιστός του βοηθός, ο σκύλος Νέλσον, επισκέπτονται ένα μουσείο. Όμως εκεί κάτι παράξενο συμβαίνει. Το φρύδι από το πορτρέτο του ναυάρχου λείπει. Επικρατεί πανικός, μέχρι κι ο ναύαρχος από το πορτρέτο ζήτησε βοήθεια.

Ο επιθεωρητής Φλόκος και ο Νέλσον αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Πού έχει πάει ή για την ακρίβεια ποιος έχει πάρει το φρύδι του ναυάρχου;

Ένα άκρως διασκεδαστικό μυστήριο τέχνης, μουσειακής και εικαστικής αγωγής, παρατηρητικότητας και ενσυναίσθησης, βραχείας φόρμας, όπου τα ψυχαγωγικά στοιχεία εναλλάσσονται με τα παιδαγωγικά και τα εικαστικά με γρήγορο ρυθμό, ενεργοποιώντας το κέντρο της όρασης του μικρού αναγνώστη που εντοπίζει ίχνη και ενδείξεις που οδηγούν στην επίλυση του μυστηρίου.

Χαριτωμένη, παιχνιδιάρικη η εικογράφηση με μεγάλα πολύχρωμα σαλόνια, εικόνες σε bubbles, αναδιπλούμενες σελίδες (folding pages), έξυπνη εστίαση και απομάκρυνση από τις μορφές και τα αντικείμενα.

Αξιόλογο. Για παιδιά από 2,5-3 μέχρι περίπου 5 ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Επιθεωρητής Φλόκος- Η υπόθεση του χαμένου φρυδιού
Τίτλος πρωτοτύπου: The case of missing eyebrow
Συγγραφέας: Άντζελα Κίογκαν
Εικονογράφηση: Κρις Λαμ Σαμ
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Πατάκης, Μάρτιος 2019
Σελίδες: 36
Μέγεθος: 24,3 Χ 30,5
ISBN: 978-960-16-8035-4