Επιτραπέζια χελωνοπαιχνιδίσματα

0
1602

Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με πιόνια μαγνητικές θαλάσσιες χελώνες.
Συγκεντώσαμε τα υλικά μας:
χαρτόνι μπριστόλ
τέμπερες
κομμάτια από χαρτόκουτες
τη συσκευασία από καλοκαιρινά αβγουλάκια Kinder
και μαγνήτες.

Αρχικά βάψαμε το χαρτόνι μας δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για τις θαλάσσιες χελώνες, με άλλα λόγια θάλασσα και παραλία. Κατόπιν βάψαμε τη συσκευασία των αβγών ώστε να μοιάζουν με κέλυφος χελώνας. Με τα περισσεύματα από τα χαρτονάκια σε φυσικά χρώμα σχεδιάσαμε το σώμα της χελώνας και κολλήσαμε το αβγο-κέλυφος. Κάτω από την κάθε χελώνα κόψαμε και κολλήσαμε ένα κομμάτι μαγνήτη. Συμπληρώσαμε τη μακέτα μας με διχτάκια από συσκευασίες τυριών και κομμάτια από πλαστικές σακούλες.

Και τώρα παιχνίδι:
Ένα παιδί μπήκε κάτω από το χαρτόνι κρατώντας ένα μαγνήτη κι άρχισε να κινεί τη χελωνίτσα του, με τις λεκτικές εντολές των άλλων παιδιών, χωρίς να βλέπει, και προσπάθησε να αποφύγει τα σκουπίδια και τα δίχτυα των ψαράδων.
Αυτή ήταν η αρχική μας ιδέα, αλλά στην πορεία η μακέτα “γέννησε” πολλές ιδέες στα παιδικά μυαλουδάκια που δεν θέλουν και πολύ για να πάρουν φωτιά.
Έτσι φτιάχτηκαν και παίχτηκαν ιστορίες για κακούς και καλούς ψαράδες, για χελωνοοικογένειες, γεννήθηκαν πολλά αβγά και φυσικά καταμετρήθηκαν και διεξήχθησαν αγώνες χελωνοταχύτητας!

xelones11 xelones12 xelones13 xelones14 xelones16