Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς- Το αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται θεατρική παράσταση

0
842

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ

Το αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται θεατρική παράσταση

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, στις 7:00 μ.μ.

στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
με αφορμή το βιβλίο Ώρα για θέατρο!

Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX

Οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, εκτός από την καθημερινή διδασκαλία, είναι επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα, μεταξύ των οποίων είναι και η διοργάνωση σχολικών γιορτών και παραστάσεων για τις επετειακές ανάγκες των σχολείων. Πώς όμως μπορούμε με επιτυχία να στήσουμε μια θεατρική παράσταση με τα παιδιά; Πώς μοιράζουμε ρόλους, τι κάνουμε με τα σκηνικά και τα κουστούμια, ποια μουσική και τραγούδια θα επιλέξουμε για το έργο μας και ποια άλλες μικρές, αλλά απαραίτητες λεπτομέρειες δεν πρέπει να ξεχάσουμε;

Στο εργαστήριό μας που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε εμψυχωτές που ενδιαφέρονται να μυηθούν στη διαδικασία διασκευής και δημιουργίας θεατρικών παραστάσεων, η Μαίρη Μπιρμπίλη και ο Απόστολος Πάππος, έμπειροι εκπαιδευτικοί και συντάκτες στον εκπαιδευτικό ιστότοπο www.elniplex.com, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:

  • Από το βιβλίο στο χαρτί: Πώς οδηγούμαστε στη διασκευή ενός κειμένου που μας ενδιαφέρει με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα και δημιουργικές διεργασίες.
  • Στήνοντας τη «δική μας» παράσταση με τα παιδιά: Δημιουργικές διαδικασίες, δραστηριότητες, ιδέες για τη δημιουργία μιας παράστασης με παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Μαζί θα συζητήσουμε και θα μελετήσουμε και την τελευταία λεπτομέρεια για την επιτυχία μιας εύκολης σχετικά σχολικής παράστασης με υψηλά αισθητικά κριτήρια, θα αποκαλύψουμε μικρά και μεγάλα μυστικά μιας παράστασης και θα διατρέξουμε όλες τις πτυχές μιας θεατρικής παράστασης:

διασκευή κειμένου
προσαρμογή έργου στις ανάγκες της τάξης/ομάδας μας
μικρά μυστικά εργασίας
διανομή ρόλων/πρόβες
μουσικές επιλογές/χορογραφίες
σκηνικά/αντικείμενα/κοστούμια
σκηνοθετικές ιδέες και επιλογές
εκπλήξεις για να… εκπλήξεις

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Ώρα για θέατρο! (λιανική τιμή: 8,80 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς.

Μπορείτε να προσέλθετε την ημέρα και ώρα του εργαστηρίου και χωρίς να έχετε δηλώσει συμμετοχή.