Έτσι αισθάνομαι, του Κρίστοφερ Σάιλας Νηλ

0
783

Τίτλος: Έτσι αισθάνομαι
Συγγραφείς – εικονογράφος: Κρίστοφερ Σάιλας Νηλ 
Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Επιμέλεια: Αντωνία Κιλεσοπούλου
Σελίδες: 32

Μέγεθος: 25 Χ 23
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2016

Αγόρασέ το

Είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσει κανείς ένα τόσο ωραίο βιβλίο, τη στιγμή μάλιστα που με λίγα λόγια καταφέρνει να πει τόσα πολλά! Ας κάνουμε μια προσπάθεια λοιπόν… Το "Έτσι αισθάνομαι" είναι ένα εικονοβιβλίο με θέμα τα συναισθήματα. Ήρωας του βιβλίου είναι ένα μελαχροινό αγόρι το οποίο γελάει, κλαίει, θυμώνει, χαίρεται. Ανακαλύπτει τα συναισθήματά του, ενώ παράλληλα, διαπιστώνει πως παρόμοια συναισθήματα έχουν κι άλλοι άνθρωποι ακόμα και τα ζώα. Έτσι αφήνεται να βιώσει και να μοιραστεί κάθε του συναίσθημα.

Ο συγγραφέας προσεγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο του αγοριού με έναν τρόπο σχεδόν ποιητικό. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη. Μοιάζει σαν μια διακριτική υπενθύμιση του ρόλου που έχουν οι ενήλικες για την συναισθηματική επίγνωση των παιδιών, τα οποία δεν είναι πάντα σε θέση να αναγνωρίσουν και να κατονομάσουν τα συναισθήματά τους. 

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εξ ολοκλήρου σε χρώμα μπλε και τις διάφορες αποχρώσεις του. Λίτες, γοητευτικά απλές εικόνες που η σύλληψή τους οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι ενδοσκόπησης, αφού εύκολα ταυτίζεται με το αγόρι της ιστορίας. Μαγικές στιγμές είναι κατά τη γνώμη μας, οι σελίδες με τον μικρό ήρωα να κλαίει και να τραγουδάει. Όταν κλαίει τα δάκρυά του γίνονται μικρά πουλιά, ενώ στην επόμενη σελίδα βρέχει. Μεγάλη ανακούφιση για τα αγόρια που για αιώνες κουβαλούν το στερεότυπο "οι άντρες δεν κλαίνε". Όταν το αγόρι τραγουδάει, η φωνή του γίνεται χιλιάδες μικρά αστέρια που γεμίζουν το σύμπαν. Κι αυτή είναι μια στιγμή που όλοι την απολαμβάνουν

Σας προτείνουμε να αναζήτησετε το βιβλίο και σίγουρα θα το απολαύσετε!

Η elniplex-ική αξιοποίηση:

– Το βιβλίο μοιάζει σαν ένα ημερόγιο αποτύπωσης συναισθημάτων. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε ένα ημερολόγιο συναισθημάτων στην τάξη με φωτογραφίες ή ζωγραφιές των παιδιών και σύντομες λεζάντες.

– Μπορούμε να αναζητήσουμε μαζί με τα παιδιά μελωδίες με αφορμή τα διάφορα συναισθήματα που βιώνει ο ήρωας, να τις αποθηκεύσουμε σε ένα cd και να δημιουργήσουμε ένα πολυτροπικό βιβλίο με εικόνες και μελωδίες. 

Κερδίστε 2 αντίτυπα

Το ELNIPLEX και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε δύο αντίτυπα του βιβλίου
Έτσι αισθάνομαι.

Τι πρέπει να κάνετε:

Να κάνετε LIKE στη σελίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (@epbooks.gr) στο FACEBOOK 

και στη συνέχεια:

1. Πατήστε Like στην ανάρτηση στην σελίδα του elniplex στο facebook.
2. Γράψτε στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στη σελίδα του elniplex στο facebook ένα οποιοδήποτε σχόλιο
3. Στείλτε μήνυμα στη σελίδα του elniplex στο facebook με τα στοιχεία σας, ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί σας καθώς και η αποστολή ή παραλαβή του βιβλίου. Αν τα έχετε ξαναστείλει σε παλαιότερους διαγωνισμούς, γράψτε απλά στο μήνυμα "Έτσι αισθάνομαι".

Οι νικητές θα ανακοινωθούν με σχόλιο και θα ειδοποιηθούν με μήνυμα την Παρακευή 2 Δεκεμβρίου το βράδυ! Εφόσον οι νικητές είναι εκτός Αθηνών το βιβλίο θα τους αποσταλλεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αν είναι εντός Αθηνών θα ειδοποιηθούν να το παραλάβουν από τις εκδόσεις.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Ο Κρίστοφερ Σάιλας Νηλ (Christopher Silas Neal) γεννήθηκε στο Τέξας και  μεγάλωσε στο Κολοράντο και στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική (ντραμς) στο University of Colorado αλλά κάπου στη μέση των σπουδών του άλλαξε κατεύθυνση προς τη διαφήμιση. Αφού παρακολούθησε ένα μάθημα σχεδίου στο τελευταίο εξάμηνο της φοίτησής του,ακολούθησε το ταλέντο του και εργάστηκε στο γραφείο design του καθηγητή του για τέσσερα χρόνια. Έπειτα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων. Του αρέσει να ζωγραφίζει,να ταξιδεύει,να κολυμπάει και να περπατάει.