Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου, της Στέλλα Ντρέις

0
657

Στο εξοχικό σπιτάκι με την καταπράσινη πόρτα ζούσε η κυρία Φωτεινή μαζί με τον Μέλβιν, το αγριογουρουνάκι της. Κάθε πρωί ξυπνούσε κεφάτη, ανέβαινε σε ένα πολύ ψηλό δέντρο του κήπου και έπαιζε στο τσέλο της ξεχασμένα τραγούδια, ενώ ο Μέλβιν τραγουδούσε μαζί της. Η Φωτεινή δεν δείχνει ευτυχισμένη. Είναι!

“Μα τι την κάνει τόσο ευτυχισμένη;” αναρωτιούνται οι τρεις γειτόνισσές της, η κυρία Στρογγυλή, η κυρία Τσιριχτή και η κυρία Ξινή, που τίποτα δεν τους έλειπε αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες. “Πρέπει να μάθουμε το μυστικό που την κάνει τόσο χαρούμενη” σκέφτονται και αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της ευτυχίας της. Και τότε η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη, αφού το μυστικό της κυρίας Φωτεινής φυλάσσεται τόσο καλά που… φαίνεται!

Αυθεντική, σπιρτόζικη, καλογραμμένη, ανατρεπτική, με γνήσιο, ρεαλιστικό χιούμορ η ιστορία της βραβευμένης Stella Dreis που ιχνηλατεί έξυπνα και απλά το μυστικό της αληθινής ευτυχίας που δεν βρίσκεται ασφαλώς στην αντιγραφή της ευτυχίας του γείτονα αλλά σε κάτι πολύ πιο ουσιώδες και ξεκάθαρο: να… έχεις ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου… όταν σου κάνει κέφι!

Σπιρτόζικη και η εικονογράφηση, με πολλή κίνηση και θεατρικότητα στις αποτυπώσεις και αφαιρετικά στοιχεία που σε κερδίζουν.

Εκδόσεις Άγκυρα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου
Τίτλος πρωτοτύπου: Happiness Is a Watermelon on Your Head
Συγγραφέας: Stella Dreis
Συγγραφέας: Stella Dreis
Μετάφραση: Αναστασία Δ. Μακρή
Εκδόσεις: Άγκυρα, Απρίλιος 2019
Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 27 Χ 27
ISBN: 978-960-547-475-1