Ζητήστε και τώρα το κιτ κηπουρικής που προσφέρει δωρεάν η Ε.Ε. σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη!

0
12353

Όταν τον Μάιο δημοσιεύσαμε την είδηση για την δωρεάν αποστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχολεία της Ευρώπης ενός κιτ κηπουρικής, έγινε ένας μικρός χαμός. Το “Μικρό Χωράφι” (Little Patch), όπως ονομάζεται η δράση, είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ε.Ε. που βοηθάει παιδιά κάθε ηλικίας να μάθουν πώς να φροντίσουν έναν κήπο.

Καθώς, σήμερα τα παιδιά ξεχνούν ότι τα περισσότερα από αυτά που καταναλώνουμε κάθε μέρα προέρχονται από ένα αγρόκτημα, η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξοπλίζει τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη με εξατομικευμένα κιτ κηπουρικής, προκειμένου να δημιουργήσει γνώση και βιωματική προσέγγιση αυτών των πραγματικοτήτων.

Το Μικρό Χωράφι είναι φορητό, ανθεκτικό και μπορεί θα εξελιχθεί σε έναν καταπράσινο κήπο σε ελάχιστο χρόνο. Περιλαμβάνει λίπασμα πολλαπλών χρήσεων, σπόρους και ένα φυλλάδιο οδηγιών. Το κιτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του μαθήματος για να δείξει στους μαθητές από πού προέρχονται τα τρόφιμα, καθώς και για την εισαγωγή σημαντικών θεμάτων, όπως επισιτιστική ασφάλεια και ασφάλεια τροφίμων, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ορθή μεταχείριση των ζώων και υγεία.

Το πακέτο είναι μια συλλογή έτοιμων προς χρήση διδακτικών και μαθησιακών πόρων που στοχεύουν να αυξήσουν την ευαισθησία των Ευρωπαίων ηλικίας 11-15 ετών όσον αφορά τη σημασία των τροφίμων και της γεωργίας για την Ευρώπη. Έχει σχεδιαστεί για χρήση από τους εκπαιδευτικούς μέσα από ένα ευρύ φάσμα διδακτικών πεδίων — για παράδειγμα, γεωγραφία, φυσικές επιστήμες, ιθαγένεια, οικονομικά, ευρωπαϊκές σπουδές, οικιακή οικονομία, γεωργικές επιστήμες, τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών και κοινωνικές επιστήμες. Επιλέγοντας μέσα από ποικίλα και συμπληρωματικά εργαλεία και δραστηριότητες, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να διερευνήσουν τρεις σχετικές θεματικές ενότητες: τρόφιμα, περιβάλλον και ύπαιθρος. Το παιδαγωγικό πακέτο δεν επιδιώκει να παράσχει εργαλεία για τη διδασκαλία της πολιτικής της ΕΕ αυτής καθαυτήν στους μαθητές, αλλά να δείξει πώς η γεωργία ωφελεί όλους τους πολίτες.

Ας φέρουμε λοιπόν το αγρόκτημα μέσα στην τάξη μας!

Κάντε αίτηση για το Μικρό Χωράφι εδώ!

Εκτός αυτού, θα υποστηριχθείτε στο e-mail σας, μετά την Αίτησή σας, με πολύ εκπαιδευτικό υλικό. Φύγαμε και…

Κατεβάστε δωρεάν το Παιδαγωγικό Πακέτο για Εκπαιδευτικούς εδώ  ή παραγγείλετε εδώ ένα!