Ημερίδα: «Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι»

0
772

mariapetkanopoulou_feat«Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων – Βιωματικό εργαστήριο»
«Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι: Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο, με θέμα:

«Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι: Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο!»
με εισηγήτρια την κυρία Μαρία Πετκανοπούλου, νηπιαγωγό, συγγραφέα

Πότε: Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα: 17.00-20.00
Που: 3ο -4ο Δ.Σ. Νέου Ψυχικού (Καραθεοδωρή και Ουράνη 16, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106715210 & 2106710275
Πρόσβαση: από μετρό, σταθμός Εθνική Άμυνα
Πληροφορίες: Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων (τηλ . 210 6392249 και 693 6398486)

Κύριος σκοπός της ημερίδας είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να προσεγγίσουν το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι ως μια εκπαιδευτική πρακτική που υποστηρίζει και εμπλουτίζει ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης, όπου η φαντασία συνδέει τη γνώση με το παιχνίδι και συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, συνεργασίας, σχεδιασμού, δημιουργικής ικανότητας. Σχεδιασμένο σε ένα απλό χαρτί, με αυτοσχέδια ζάρια και πιόνια, αξιοποιώντας υλικά ανακυκλώσιμα το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι καταδεικνύεται ως ένα πολύτιμο παιδαγωγικό μέσο για να φθάσει η γνώση στο παιδί, αλλά και το ίδιο το παιδί στη γνώση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους: ψαλίδι, κόλλα, χαρτιά κανσόν μεγάλα, μαρκαδόρους, καπάκια, φελλούς. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο politistikab@gmail.com μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2015, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.

Η Μαρία Πετακοπούλου γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εις διπλούν (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νηπιαγωγός) και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Το 2011 βραβεύτηκε ως πρωτοεμφανιζόμενη από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τον ξεχωριστό Μικρό ζωγράφο των βράχων ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε την εξαιρετική συλλογή παιχνιδιών “Παίζουμε; 99+ 1 Αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια όπου το επιτραπέζιο παιχνίδι παίρνει μια διάσταση που λίγοι θα έχουν σκεφτεί. Τα  τελευταία χρόνια ταξιδεύει την Ελλάδα και μιλά σε βιωματικά εργαστήρια και ημερίδες για αυτό το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι σε σπίτι και σχολείο. Γιατί το επιτραπέζιο παιχνίδι προϋποθέτει το “μαζί” και το “αυτοσχέδιο” το βιωματικό.