Η ανησυχία της Ρούμπι, του Τομ Πέρσιβαλ

0
341

Στην Ρούμπι άρεσε πολύ ο εαυτός της. Της άρεσε να κάνει κούνια, να κάνει μακρινές εξερευνήσεις. Ώσπου μια μέρα… ανακάλυψε μια Ανησυχία. Στην αρχή ήταν μικρή, σχεδόν δεν φαινόταν, όμως σιγά σιγά άρχισε να μεγαλώνει, να εμφανίζεται συνεχώς δίπλα στην Ρούμπι, να μην την αφήνει σε ησυχία. Ακόμα κι αν έκανε ότι δεν την έβλεπε, η Ανησυχία όχι μόνο δεν έφευγε αλλά μεγάλωνε ακόμα περισσότερο. Και το χειρότερο; Η Ρούμπι ανησυχούσε πολύ γι’ αυτήν…

Στο αφηγηματικό μοτίβο του Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα (και Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα), ο πολυτάλαντος Τομ Πέρσιβαλ που είχε σαγηνεύσει με το Η Θάλασσα Είδε, δημιουργεί ένα λιτό, απλογραμμένο, ευαίσθητο, λυρικό και ταυτόχρονα χρηστικό βιβλίο που φωτίζει το μονοπάτι που πρέπει να διαβαίνει κάθε μικρός ή μεγάλος που έχει κάποια ανησυχία που τον κατατρέχει.

Η εικονογράφηση, παίζοντας με το χρώμα της ανησυχίας και το γκρίζο περιβάλλον που οι ανησυχίες αναπαράγουν δίπλα μας, αποτυπώνει εύγλωττα τον ταραγμένο συναισθηματικό κόσμο της Ρούμπι και κυρίως την επιδεινούμενη αναστάτωση που η ανησυχία έχει φέρει στη ζωή της.

Ο Πέρσιβαλ ουσιαστικά χαρίζει ένα σύντομο εγχειρίδιο διαχείρισης και εκτόνωσης των ανησυχιών που έχουν -όλα- τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες. Και η λύση είναι μία: μοιράσου την ανησυχία σου.

Εκδόσεις Ψυχογιός.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η ανησυχία της Ρούμπι
Τίτλος πρωτοτύπου: Ruby’s worry
Συγγραφέας: Τομ Πέρσιβαλ
Εικονογράφηση: Τομ Πέρσιβαλ
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2019
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 24,3 Χ 30,5
ISBN: 978-618-01-2918-2