More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΗ γυναίκα του γίγαντα, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    Η γυναίκα του γίγαντα, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Αιμιλία Κονταίου)

    h_gynaika_tou_giganta_cover

    Μια γυναίκα γίγαντας ζούσε σε μια πόλη. Οι άνθρωποι την απέφευγαν, τους τρόμαζε βλέπεις. Έτσι δεν είχε φίλους κι πιο… έτσι ένιωθε πολλή μοναξιά.Ώσπου μια μέρα γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, έναν γίγαντα, και πίστεψε ότι οι μέρες της μοναξιάς θα τέλειωναν μεμιάς. Χμ! Ο γίγαντας όμως δεν ήταν και το πιο κοινωνικό πλάσμα της γης. Για την ακρίβεια ήταν από τα πιο αντικοινωνικά και εσωστρεφή.

    Μια μέρα που έλειπε ο γίγαντας, χτύπησε το κουδούνι. Ήταν ένα αγόρι, έμοιαζε φτωχό. Η γυναίκα το περιποιήθηκε αλλά ο γίγαντας γύρισε αγριεμένος και το κυνήγησε ως την άκρη της πόλης. Η γυναίκα ήταν τόσο λυπημένη! “Δε θέλω επισκέχεις, ακούς;”, της φώναξε. Και το ίδιο έγινε όλες τις φορές που κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης ερχόταν στο σπίτι. Η γυναίκα τον φρόντιζε προσδοκώντας σε μια κάποια φιλία, ο γίγαντας, εκνευρισμένος και άτεγκτος, τους κυνηγούσε.

    Όλα άρχισαν όμως να αλλάζουν όταν η γυναίκα του γίγαντα βρήκε σε τρεις διαφορετικές στιγμές ένα βιβλίο μαγειρικής, ένα βιβλίο κηπουρικής και ένα βιβλίο κατασκευών. Με αυτά τα τρία βιβλία θα αλλάξει τον κόσμο: το δικό της, του γίγαντα άντρα της και των γύρω τους. Κι εκείνη η μοναξιά θα βρει το τέλος που της ταιριάζει.

    Από τη σειρά Μικρές Καληνύχτες του Μεταιχμίου, η Μαρία Ρουσάκη παίρνει μια μοναχική γυναίκα γίγαντα και έναν ιδιόρυθμο, αντικοινωνικό γίγαντα και τους τρέχει σε μια ιστορία καληνύχτας. Αλλά επιτρέψτε μου… δεν είναι ένα απλό βιβλίο καληνύχτας ετούτο. Πρόκειται για μια ιστορία-ύμνο στο πως τα βιβλία μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου, να γίνουν φίλοι, συνοδοιπόροι, συνταξιδιώτες, μέσο αλλαγής του κόσμου, τρόπος να δεις τον κόσμο, όχημα να ομορφύνεις τη ζωή σου (τουλάχιστον τη δική σου).

    Με αναφορές σε γνωστά παραμύθια και πραγματική έκπληξη (για μένα τουλάχιστον) το “ξεφύτρωμα” της βιβλιοφιλίας ως λύση της δύστροπης φύσης του γίγαντα. Ωραία, στρωτή αφήγηση, παραμύθι για καληνύχτα, καλημέρα, καλησπέρα, για έναρξη δανειστικής βιβλιοθήκης, για τη μοναξιά και πως αυτή μπορεί να διαιρεθεί τόσο που να μην τη βλέπεις.

    Εξαιρετικός ο εικονογραφικός κόσμος της Αιμιλίας Κονταίου. Η νεαρή εικονογράφος παρουσιάζει ένα σύνολο με πολύ χρώμα, με ταιριαστές γεωμετρίες απλωμένες παντού, με αρκετό “αντι-ρεαλισμό”, με υπαινιγμούς αλλά όχι ασάφειες.

    Πολύ κομψό το συνολικό αποτέλεσμα και σε εξαιρετική τιμή (λίγο πάνω από τα 3 ευρώ μόλις). Μόλις σας το πρότεινα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η γυναίκα του γίγαντα
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εικονογράφηση : Αιμιλία Κονταίου
    Σειρά: Μικρές καληνύχτες
    Υπεύθυνη σειράς: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2014
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN:
    978-960-566-519-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular