Η εποχή των δεινοσαύρων, του Δρ. Στηβ Μπρουσάτ

0
1025

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ
«Οι δεινόσαυροι σ’ αυτό το βιβλίο δείχνουν διαφορετικοί απ’ ό,τι σε άλλα βιβλία. Είναι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, ροζ και μπλε. Μπορεί να σου φανεί παράξενο αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει τι χρώμα είχαν πραγματικά οι δεινόσαυροι.
Οπότε, άσε στην άκρη τις προκαταλήψεις, γύρνα σελίδα και ταξίδεψε στο παρελθόν, σ’ ένα πολύχρωμο προϊστορικό κόσμο…»

Απόλαυσε τη διαδρομή μιας μοναδικής περιήγησης στην τόσο μακρινή εποχή των Δεινοσαύρων… θα συμπλήρωνα.
Γιατί είναι ένα ξεχωριστό, απολαυστικό βιβλίο γνώσεων.
Ένας πολύτιμος, πλήρης γνωστικός οδηγός – βουτιά στη φαντασία.

Εντυπωσιακό, με υπέροχη εικονογράφιση του Daniel Chester.  Χρώματα έντονα, ζεστά με πλούσιες αποχρώσεις. Άκρως ελκυστικό, απόλυτα καλαίσθητο.

Ήδη το εξώφυλλο όχι απλά σε κερδίζει, σε μαγνητίζει. Σε μαύρο φόντο με ανάγλυφα γράμματα και φλούο χρώματα σε καλεί σε μια εποχή που ξεκινά 250 εκατομμύρια χρόνια πριν και το μόνο που θες είναι να το ανοίξεις και να μπεις στον κόσμο εκείνο των μυθικών πλασμάτων.

Σκληρόδετο, σε μεγάλο μέγεθος, με ωραία ποιότητα χαρτιού, με πολύ καλή δομή και ταξινόμηση των πληροφοριών.

Χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες – χρονικές περιόδους – την Τριαδική, την Πρώιμη-Μέση Ιουρασική, την Ύστερη και την Κρητιδική – διευκολύνει των την εξερεύνηση και ανακάλυψη των προϊστορικών πλασμάτων μέσα από την εξελικτική τους πορεία, αλλά και τις περιβαλλοντικές αλλαγές του πλανήτη μας.

Περιλαμβάνει σημειώσεις, αναλυτικό ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου, καθώς και διευθύνσεις στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.

Μία πραγματική μεταφορά στο τότε, «σε έναν κόσμο που χάθηκε στα βάθη του παρελθόντος πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν…»
Από τον Πλατύσαυρο, τον Κητιόσαυρο ως τον Τυραννόσαυρο Ρεξ. Περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη. Στην έρημο, στη θάλασσα, στον ουρανό.
Ποιοί ήταν; Πότε έζησαν και πού; Πώς ήταν η ζωή τους; Τι έτρωγαν; Πώς έβρισκαν την τροφή τους; Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά τους; Με ποιούς τρόπους αμύνονταν και επιτίθονταν; Γιατί δεν επιβίωσαν; Πώς ήρθε το τέλος αυτής της εποχής;
Η διατροφή τους, η ανατομία τους, ο οπλισμός τους, τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, ο κύκλος ζωής τους. Πληροφορίες δοσμένες με ακρίβεια μέσα από ένα σαφές κείμενο από τον παλαιοντολόγο Dr Steve Brusatte, ειδικευμένο στην ανατομία και την εξέλιξη των δεινοσαύρων.

Συναρπαστικό, καλλιτεχνικό, τόσο όμορφο και υψηλής αισθητικής που διεγείρει τη φαντασία και δίνει μια άλλη άποψη στα βιβλία γνώσεων.

Εξαιρετικό. Από τις εκδόσεις Ίκαρος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η εποχή των δεινοσαύρων
Τίτλος πρωτοτύπου: Day of the dinosaurs
Συγγραφέας: Dr Steve Brussatte
Εικονογράφηση: Daniel Chester
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Επιμέλεια: Βασίλης Δουβίτσας
Εκδόσεις: Ίκαρος, Σεπτέμβριος 2018
Στοιχειοθεσία – προσαρμογή: Ευτυχία Λιάπη
Σελίδες: 80
Μέγεθος: 30 Χ 30
ISBN: 978-960-572-218-0