Η Ερμιόνη και το κοτρόνι, του Στίβεν Μάρτιν

0
4360

Η Ερμιόνη ήθελε ένα κατοικίδιο. Να, αν δεν με πιστεύετε, δείτε την εικόνα της Σαμάνθα Κότεριλ:

Δεν την ένοιαζε αν θα ήταν σκύλος, γάτα ή γουρούνι. Κατοικίδιο να ήταν. Οι γονείς της λοιπόν, μόλις έγινε έξι χρονών, της πήραν ένα κατοικίδιο… κοτρόνι! Μην ψάχνετε για ζώο που δεν ξέρετε. Μια πέτρινη μπάλα της χάρισαν, μια κοτρόνα, πώς το λένε!

Σοκ για την Ερμιόνη. Όσο και να προσπαθούσε να το δει θετικά, το κοτρόνι της είχε μπόλικα μειονεκτήματα, από το ό,τι δεν ήταν πολύ βολικό να το σέρνει στις βόλτες, μέχρι στο ότι δεν ήταν και η καλύτερη δικαιολογία στη δασκάλα για το ποιος της έφαγε την εργασία.

Στην πορεία τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Η Ερμιόνη και το κοτρόνι έγιναν φίλοι καλοί. Έπαιζαν, διάβαζαν, κολυμπούσαν, καληνυχτίζονταν με ένα φιλί. Χμ… εκτός κι αν το κοτρόνι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Όπως εκείνη τη νύχτα που φανερώθηκαν όλα…

Ευρηματικό, ιδιοφυές, μοναδικά ανατρεπτικό, ένα από τα καλύτερα picture book των τελευταίων ετών. Για τη συμβίωση με ένα ζώο, για όσα σου έρχονται δίχως να τα περιμένεις, για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε να ενσωματώσουμε στον κόσμο μας κάτι μάλλον αταίριαστο, για την ανάγκη των παιδιών να συμβιώσουν, να μοιραστούν, να συμ-παίξουν, να φιλιώσουν με κάποιον. Και πάνω απ’ όλα γιατί είναι μια ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ιστορία που σε κάνει να αγαπάς τα βιβλία, τα ζώα, το παιχνίδι, τη δραματοποίηση.

Η εικονογράφηση, ενώ κινείται σε κάπως παραδοσιακή φόρμα, βρίσκει έναν τρόπο να ξεστρατίζει προς την ομορφιά και εν τέλει σε κερδίζει με την κίνηση, τους συνδυασμούς και το παιχνίδι με τα χρώματα γύρω από τις κλίμακες του γκρι.

Άψογη πρόταση, για παιδιά από 3 ετών. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η Ερμιόνη και το κοτρόνι
Τίτλος πρωτοτύπου: Charlotte and the rock
Συγγραφέας: Στίβεν Μάρτιν
Εικονογράφηση: Σαμάνθα Κότεριλ
Απόδοση-επιμέλεια: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάιος 2018
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 24 Χ 24
ISBN: 978-960-569-827-6