Η μαγική βιβλιοθήκη Starfield της Σεούλ μέσα στο Mall

0
468

Σεούλ, Νότια Κορέα. Σταθμός μετρό Samseong. Βγαίνεις στην έξοδο 6, ακολουθείς τον υπόγειο διάδρομο που συνδέεται με το Starfield COEX Mall, το μεγαλύτερο υπόγειο εμπορικό κέντρο στην Ασία. Περιμένεις να συναντήσεις εκατοντάδες μαγαζιά και φαγάδικα. Χμ! Όχι όμως μόνο αυτό. Όταν έχεις αγάπη για το βιβλίο τη δείχνεις παντού.

Photo © saranghaekorea.com

Στο mall αυτό θα συναντήσεις μια βιβλιοθήκη με πάνω από 50.000 τίτλους βιβλίων, περιοδικών και εντύπων σε μια έκταση 2.800 τετραγωνικών μέτρων. Είναι η βιβλιοθήκη Starfield, γνωστή ως Open Library που άνοιξε στις 31 Μαΐου 2017 και ήδη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στην βιβλιοθήκη θα βρει κανείς βιβλία σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, περίπτερα εξυπηρέτησης και ένα κέντρο πληροφοριών μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τη βιβλιογραφία της επιλογής σας, κυρίως στα κορεάτικα αλλά και στην αγγλική γλώσσα. Wi-Fi, κλιματισμός και βελούδινοι καναπέδες προστίθενται στις ανέσεις μιας μοναδικής εμπειρίας.

Οι εκδηλώσεις, οι παρουσιάσεις, οι συζητήσεις, οι εκθέσεις και οι διαλέξεις είναι δεκάδες καθημερινά, δημιουργώντας μια μοναδική εστία αγάπης για το βιβλίο και τους ανθρώπους του.

Photo © saranghaekorea.com

Μια βιβλιοθήκη υψηλής αισθητικής σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό κόσμο που λειτουργεί ως αντίβαρο της οχλοβοής και της καταναλωτικής μανίας που συναρπάζει τους σύγχρονους ανθρώπους. Γιατί ό,τι αγαπάς, το φανερώνεις με πράξεις.