More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ μαγική νύχτα των ξωτικών & Μεγάλο μυστήριο στο Λονδίνο, του Τζερόνιμο...

    Η μαγική νύχτα των ξωτικών & Μεγάλο μυστήριο στο Λονδίνο, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Τα παιδιά, είναι ευαίσθητα, ανησυχούν, πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν τους φόβους τους. Εξαρτάται, λοιπόν, από εμάς, τους ενήλικες, το πώς θα τα κατανοήσουμε και θα τα προστατεύσουμε, πώς θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για να τους δώσουμε όλες τις απαντήσεις, με τον σωστό τόνο στην φωνή μας, με τις κατάλληλες λέξεις, την σωστή στιγμή, χωρίς να τα τρομοκρατήσουμε, αλλά εξηγώντας τους την κατάσταση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτε πιο τρομακτικό δεν υπάρχει, από αυτό που δεν κατανοούμε.
    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Ποντικούπολη. 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων. Κρύο πολύ. Και χιόνι. Ο Τζερόνιμο κίνησε να ετοιμάσει δείπνο για 153 συγγενείς και φίλους, αλλά ο παππούς τον γύρισε στην εφημερίδα. Δουλειά, δουλειά και μόνο δουλειά του έλεγε. Ώσπου εμφανίζονται ο Μπίφο και η Μπίφα Μπούφο, δυο ξωτικά πρώτου βαθμού και τους λένε ότι υπάρχει επείγουσα κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Βουρ για Βόρειο Πόλο, τα Χριστούγεννα απειλούνται! Το Χριστουγεννόμετρο έχει μπλοκάρει.

    Και κάπως έτσι ο Τζερόνιμο βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο στο σπιτικό… εκείνου, ενός ηλικιωμένου με μεγάλη κοιλιά, λευκή γενιάδα και πουκάμισο με φοίνικες. Είναι έτοιμος για διακοπές. “Εφόσον φέτος δεν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, μου αξίζει να ξεκουραστώ λίγο, έχω χρόνια να κάνω διακοπές…”. Αλήθεια τώρα; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ο Τζερόνιμο πρέπει να αναλάβει άλλη μια φορά δράση… για να σώσει τα Χριστούγεννα!

    Μυστήριο στο Λονδίνο, στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Ένα από τα τέσσερα μπρούτζινα λιοντάρια που βρίσκονται κάτω από το άγλαμα του Ναυάρχου Νέλσονα στη διάσημη πλατεία άρχισε μυστηριωδώς να μιλάει, τρομοκρατώντας του περαστικούς. Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν μπορεί να εξηγήσει το μυστήριο. Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Ρέτζιναλντ Άρουρινγκ, μέγας ειδικός σε θέματα τέχνης, εγκαινίαζε την έκθεση Ποντικοί και τυριά στην τέχνη, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

    “Αυτή η ιστορία με το λιοντάρι που μιλούσε βρομούσε περισσότερο και από μια φέτα χαλασμένη γκοργκοντζόλα”. Ο Τζερόνιμο θα πάει τελικά στο Λονδίνο μετά από παραίνεση του φίλου του Μηδέν Μηδέν Κάπα, για να λύσει το μυστήριο. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν απλά. Εκτός του ότι τον συνόδευε ο Τράπολα, που συμμετείχε σε έναν αγώνα ταχυδακτυλουργίας, είχε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα με πιο σημαντικό ποιος είναι ο εκβιαστής πίσω από την φάρσα με το λιοντάρι που μιλάει. Μόνο που αυτό ήταν μόνο η αρχή…

    Με το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και την πόλη του Λονδίνου να έρχονται αυτή τη φορά στο πορκήνιο, ο υπερηχητκός Τζερόνιμο Στίλτον συνεχίσει να εκπλήσσει με την απίστευτη για σειρά διάρκεια και σταθερότητα στις υψηλές πτήσεις ποιότητας.

    Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε ξανά και ξανά τι σημαίνει Τζερόνιμο. Διαβάστε εδώ το άρθρο του Απόστολου Πάππου για το παγκόσμιο φαινόμενο Τζερόνιμο Στίλτον, για τις αξίες στις οποίες στηρίζεται, για τα όσα κατορθώνει και προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες μέσα από τις ιστορίες του.

    Να πω περιεκτικά για την απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει τι εστί Τζερόνιμο, ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας περιπέτειες, με ξέφρενο ρυθμό, εξαιρετικό, διεισδυτικό χιούμορ, πολλή γνώση που ξεφυτρώνει από παντού, φαντασία και ιδέες, αξίες, μηνύματα τα οποία δίνονται απλόχερα αλλά ποτέ έτοιμα. Μια αναγνωστική εμπειρία, ειδικά για παιδιά 7-11 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Διακρίσεις

    Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει 166 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    Με μια ματιά

    • Με το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και την πόλη του Λονδίνου να έρχονται αυτή τη φορά στο πορκήνιο, ο υπερηχητκός Τζερόνιμο Στίλτον συνεχίσει να εκπλήσσει με την απίστευτη για σειρά διάρκεια και σταθερότητα στις υψηλές πτήσεις ποιότητας. Για την απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει τι εστί Τζερόνιμο, να πούμε ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας περιπέτειες, με ξέφρενο ρυθμό, εξαιρετικό, διεισδυτικό χιούμορ, πολλή γνώση που ξεφυτρώνει από παντού, φαντασία και ιδέες, αξίες, μηνύματα τα οποία δίνονται απλόχερα αλλά ποτέ έτοιμα. Μια αναγνωστική εμπειρία, ειδικά για παιδιά 7-11 ετών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    London Symphony Orchestra – Christmas Classics (Full Album)

    Geronimo Stilton theme song

    Fantasia (De Geronimo Stilton-Song)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η μαγική νύχτα των ξωτικών
    Μεγάλο μυστήριο στο Λονδίνο
    Τίτλος πρωτοτύπου: La magica notte degli elfi
    Appuntamento… col mistero!
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Eξώφ.: A. Da Rold, C. Aliprandi | Graphic Des.: A. Cavallini/theWorldofDOT | Εικ/ση: R. Ronchi, E. Bufi, A. Cavallini, G. Ferrario, G. Zaffaroni | Χάρτες: A. da Rold, A. Cavallini | Γραφικά: C. Cebraro, M. Battaglin | Ιδέα: E. Dami
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάρτιος 2021
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5134-4
    978-960-04-5133-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular