Η Μελίνα Ντεντέκτιβ τρυπώνει στα βιβλία και λύνει μυστήρια…

0
1122

Η Μελίνα Ντεντέκτιβ

συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 

εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2009

Γράφει η Μαίρη Μπιρμπίλη, σχεδιάζει ο Απόστολος Πάππος…

1ο Μυστήριο: Ντα – Αναζητείται τα άλλο μισό, ο ευρών αμειφθήσεται αδρά…

Η μικρή ηρωίδα του Βιβλίου “Η νταντά μου”, θέλει να προσθέσει λεζάντες στη ζωγραφιά της αλλά για κακή της τύχη οι καρτέλες της ανεξήγητα σκίστηκαν και το άλλο τους μισό έκανε φτερά. Αυτό είναι το πρώτο μυστήριο της Ντεντέκτιβ Μελίνας.

melina

2ο Μυστήριο: Αναζητούνται τα χαμένα γενέθλια…

Κάποιος γιορτάζει, που να ξέρω; Αλήθεια οι μικροί πρίγκιπες και πριγκίπισσες της τάξης σας γνωρίζουν την ημέρα και τον μήνα των γενεθλίων τους; Τυπώστε ένα χαρτάκι για τον καθένα και προτρέψτε τα παιδιά να ανακαλύψουν και να γράψουν πότε είναι τα γενέθλιά τους.

frameςσσ

Όταν συμπληρώσετε τις ημερομηνίες των Πριγκιπικών γενεθλίων, ταξινομήστε τις κατά μήνα και συναποφασίστε πως θα τις καταχωρήσετε ώστε να ξέρετε πότε γιορτάζει ο καθένας τα γενέθλιά του. Μια ωραία ιδέα είναι ένα ντοσιέ με 12 σελίδες, μία για τον κάθε μήνα και τα ονόματα των παιδιών που γεννήθηκαν τον μήνα αυτό από κάτω. Η ομάδα του γενέθλιου μήνα, μπορεί να είναι και η υπεύθυνη να διακοσμήσει τη σελίδα της με όποια τεχνική επιλέξει κι εσείς προσθέστε μια όμορφη παροιμία, ποίημα ή τραγούδι για τον κάθε μήνα. Αν είστε λάτρης της τεχνολογίας, κάντε το και στον υπολογιστή. 

3ο Μυστήριο: ένα τριαντάφυλλο για…

Η Μελίνα Ντεντέκτιβ ερευνά ένα μεγάλο μυστήριο (τελευταίο για σήμερα): Που θα δώσει ο κάθε μαθητής σας το τριαντάφυλλό του!

Τα παιδιά συμπληρώνουν τη φράση μυστικά και τη ρίχνουν σε ένα βάζο. Έπειτα δημιουργούν ένα τριαντάφυλλο από γκοφρέ και σύρμα πίπας. Ένας–ένας με τη σειρά και τον μεγεθυντικό φακό ανά χείρας τραβούν μια καρτέλα και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος χαρίζει σε ποιόν το τριαντάφυλλό του…

triantafyllon

Τίτλος: Η Μελίνα Ντεντέκτιβ
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2009

Γράφει η Μαίρη Μπιρμπίλη, σχεδιάζει ο Απόστολος Πάππος…

1ο Μυστήριο: Ντα – Αναζητείται τα άλλο μισό, ο ευρών αμειφθήσεται αδρά…

Η μικρή ηρωίδα του Βιβλίου “Η νταντά μου”, θέλει να προσθέσει λεζάντες στη ζωγραφιά της αλλά για κακή της τύχη οι καρτέλες της ανεξήγητα σκίστηκαν και το άλλο τους μισό έκανε φτερά. Αυτό είναι το πρώτο μυστήριο της Ντεντέκτιβ Μελίνας. melina

2ο Μυστήριο: Αναζητούνται τα χαμένα γενέθλια…

Κάποιος γιορτάζει, που να ξέρω; Αλήθεια οι μικροί πρίγκιπες και πριγκίπισσες της τάξης σας γνωρίζουν την ημέρα και τον μήνα των γενεθλίων τους; Τυπώστε ένα χαρτάκι για τον καθένα και προτρέψτε τα παιδιά να ανακαλύψουν και να γράψουν πότε είναι τα γενέθλιά τους. frameςσσ Όταν συμπληρώσετε τις ημερομηνίες των Πριγκιπικών γενεθλίων, ταξινομήστε τις κατά μήνα και συναποφασίστε πως θα τις καταχωρήσετε ώστε να ξέρετε πότε γιορτάζει ο καθένας τα γενέθλιά του. Μια ωραία ιδέα είναι ένα ντοσιέ με 12 σελίδες, μία για τον κάθε μήνα και τα ονόματα των παιδιών που γεννήθηκαν τον μήνα αυτό από κάτω. Η ομάδα του γενέθλιου μήνα, μπορεί να είναι και η υπεύθυνη να διακοσμήσει τη σελίδα της με όποια τεχνική επιλέξει κι εσείς προσθέστε μια όμορφη παροιμία, ποίημα ή τραγούδι για τον κάθε μήνα. Αν είστε λάτρης της τεχνολογίας, κάντε το και στον υπολογιστή. 

3ο Μυστήριο: ένα τριαντάφυλλο για…

Η Μελίνα Ντεντέκτιβ ερευνά ένα μεγάλο μυστήριο (τελευταίο για σήμερα): Που θα δώσει ο κάθε μαθητής σας το τριαντάφυλλό του! Τα παιδιά συμπληρώνουν τη φράση μυστικά και τη ρίχνουν σε ένα βάζο. Έπειτα δημιουργούν ένα τριαντάφυλλο από γκοφρέ και σύρμα πίπας. Ένας–ένας με τη σειρά και τον μεγεθυντικό φακό ανά χείρας τραβούν μια καρτέλα και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος χαρίζει σε ποιόν το τριαντάφυλλό του… triantafyllon