Η Νινέτα συναντάει την Barbie και τον Spinderman

0
652

Γράφει η Μαίρη Μπιρμπίλη…

Φώτο από entertainment.howstuffworks.com

Φώτο από entertainment.howstuffworks.com

Το αγαπημένο παιχνίδι της Ελένης Δικαίου ήταν μια κούκλα η Νινέτα, την οποία έχει ακόμα. Αυτή η κούκλα μπορεί να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία ενός παραμυθιού με θέμα τα παιχνίδια:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολύ παλιά κούκλα, ήταν πολύ ευτυχισμένη γιατί ακόμα κι αν είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αγοράστηκε παραμένει η αγαπημένη της ιδιοκτήτριάς της, της Ελένης.

Με αυτή την εισαγωγή καλούμε τα παιδιά να φέρουν το αγαπημένο τους παιχνίδι ή μια φωτογραφία του, για να το συστήσουν στην Νινέτα.  Τα παιχνίδια  «συνομιλούν» και δίνεται έμφαση στο πως «αισθάνονται» όταν σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία, πετιούνται ή ξεχνιούνται μέσα σε λίγες μόνο ώρες, οπότε και αρχίζει η διαπραγμάτευση για την αγορά ενός νέου παιχνιδιού. Αφού γράψουμε την ιστορία μας μπορούμε, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων να οργανώσουμε ένα παζάρι ανταλλαγής παιχνιδιών ή και μια γωνιά ανακύκλωσης παλιών παιχνιδιών.   

Γράφει η Μαίρη Μπιρμπίλη…

Φώτο από entertainment.howstuffworks.com

Φώτο από entertainment.howstuffworks.com

Το αγαπημένο παιχνίδι της Ελένης Δικαίου ήταν μια κούκλα η Νινέτα, την οποία έχει ακόμα. Αυτή η κούκλα μπορεί να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία ενός παραμυθιού με θέμα τα παιχνίδια: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολύ παλιά κούκλα, ήταν πολύ ευτυχισμένη γιατί ακόμα κι αν είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αγοράστηκε παραμένει η αγαπημένη της ιδιοκτήτριάς της, της Ελένης. Με αυτή την εισαγωγή καλούμε τα παιδιά να φέρουν το αγαπημένο τους παιχνίδι ή μια φωτογραφία του, για να το συστήσουν στην Νινέτα.  Τα παιχνίδια  «συνομιλούν» και δίνεται έμφαση στο πως «αισθάνονται» όταν σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία, πετιούνται ή ξεχνιούνται μέσα σε λίγες μόνο ώρες, οπότε και αρχίζει η διαπραγμάτευση για την αγορά ενός νέου παιχνιδιού. Αφού γράψουμε την ιστορία μας μπορούμε, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων να οργανώσουμε ένα παζάρι ανταλλαγής παιχνιδιών ή και μια γωνιά ανακύκλωσης παλιών παιχνιδιών.