Η Ούρσουλα ταξιδεύει στη θάλασσα, του Κρις Ριντέλ

0
891

Η Ούρσουλα και ο κύριος Ούλοφ ζουν στον εικοστό τέταρτο όροφο του Μεγάρου Χαλιμά στην 3η λεωφόρο, στο διαμέρισμα 243. Ο,τι κάνουν, το κάνουν μαζί, από το να αντιμετωπίζουν φαντάσματα όπως εκείνο του αλόγου των Χαμμερστάιν, μέχρι να συλλαμβάνουν γάτες κλέφτες κοσμημάτων, όπως εκείνη τη διαβόητη Κίτρινη Γάτα.

Μια μέρα όμως, ενώ η Ούρσουλα αναζητεί τις διακοπές τους, ο κύριος Ούλοφ μαζεύει τα πράγματά του και απροειδοποίητα εξαφανίζεται για τη Νορβηγία. Αυτό ήταν εξόχως παράξενο, ποτέ δεν είχε φύγει μόνος και μάλιστα έτσι ξαφνικά. Τι ώθησε τον κύριο Ούλοφ να φύγει χωρίς την αγαπημένη του Ούρσουλα; Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι παράξενες μορφές που έβλεπε παντού τις τελευταίες μέρες ο κύριος Ούλοφ;

Με τον Σιδηρούν Λεβιάθαν, το υποβρύχιο, με την Τενεκεδένια Χήνα, το πράσινο υδροπλάνο και το Κον-Λίκι του διάσημου εξερευνητή Θορ Θόρενσεν, η Ούρσουλα οργώνει τις θάλασσες και τους ωκεανούς για να βρει τι έχει συμβεί στον κύριο Ούλοφ. Κι όταν θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το στραβοδόντικο, τριχωτό Μεγαλοπόδαρο Τρολ, τότε οι εκπλήξεις της πραγματικότητας θα είναι απανωτές για την χαριτωμένη εξερευνήτρια Ούρσουλα Μπράουν. Εκτός κι αν το συναντήσουν πρώτοι οι γονείς της, διαβόητοι επαγγελματίες εξερευνητές…

Πολύ έξυπνη περιπέτεια, ένα ενδιαφέρον, μοντέρνο και ισορροπημένο μείγμα λογοτεχνίας μυστηρίου και κόμικ, όπου οι εικόνες, η αφήγηση, οι διάλογοι και τα βουβά κόμικ καρέ διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι διακειμενικές σπόντες στον Νορβηγό τυχοδιώχτη Θορ Χειερντάλ και το διάσημο πολυνησιακό Κον-τίκι του ή την αεροπόρο Αμέλια Έρχαρτ, ανοίγουν την ιστορία της Ούρσουλα στην… Ιστορία, ενώ η πραγματικά απίστευτη εικονογράφηση (του ίδιου του Κρις Ριντέλ) λειτουργεί μαγνητικά για παιδιά 7-8 ετών που αντιμετωπίζουν την ανάγνωση βιβλίων με δισταγμό ή τη σχολική επιφύλαξη.

Η ανεξαρτησία, η φιλομάθεια, η αυτονομία και η αγάπη στην περιπέτεια της Ούρσουλα (Ottoline) και η συνύπαρξή της με τον εξόχως διαφορετικό κύριο Ούλοφ, την καθιστούν μια ηρωίδα-σημείο αναφοράς της σύγχρονης λογοτεχνίας για παιδιά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η Ούρσουλα ταξιδεύει στη θάλασσα
Τίτλος πρωτοτύπου: Ottoline at sea
Συγγραφέας: Κρις Ριντέλ
Χειρογραφή: Κωστής Κοκκιασμένος
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Πατάκη, Μάιος 2018
Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
Φιλμ, μοντάζ: Μαρία Ποινιού-Ρένεση
Σελίδες: 184
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN: 978-960-16-7531-2