Η πελώρια κολοκύθα

0
1048

Τίτλος: Η πελώρια κολοκύθα
Συγγραφέας: Αλεξέι Τολστόϊ

Τίτλος πρωτοτύπου: The gigantic turnip
Απόδοση: Ερρίκος Μπελιές

Εκδόσεις: Άμμος

σάρωση0012

Το κλασικό ρώσικο παραμύθι του Αλεξέι Τολστόι (The gigantic turnip) από τις εκδόσεις Άμμος, διασκευασμένο και με…εκπλήξεις.

Ο Ιβάν και η Ναταλία είχαν ένα σπίτι. Το σπίτι είχε κήπο. Πρόκληση ε; Φύτεψαν λοιπόν λαχανικά κι όταν ήρθαν οι πρώτες βροχές, τα λαχανικά έγιναν…

Τότε ο Ιβάν και η Ναταλία τα έκοψαν αλλά παρατήρησαν μια τεράστια κολοκύθα στο μποστάνι τους. Αποφάσισαν να μην την κόψουν.

Όταν η σκέψη ωρίμασε κι η κολοκύθα πιο πολύ από τη σκέψη, αποφάσισαν να την κόψουν. Αλλά ήδη η υπόθεση είχε ήδη γίνει γρίφος. Κλήθηκαν στην κατάσταση και προσπάθησαν πολλοί. Δεν τα κατάφερε κανείς από τις αναμενόμενες…υπερδυνάμεις. Ούτε η αλλήθωρη αγελάδα, ούτε τα τεμπέλικα γουρούνια, ούτε οι γάτες, ούτε οι χαζές χήνες, ούτε οι κουτσομπόλες κότες τους μπόρεσαν να τους βοηθήσουν (σημειωτέον ότι έχουν διαβαθμίσεις στον αριθμό τους τα ζώα αυτά, κατάλληλες για μαθηματικά).

Τελικά, πώς τα κατάφεραν;  Από κάποιον που δεν υπολόγιζε κανείς…Αλλά είχε ένα σοβαρότατο κίνητρο…Και το κίνητρο ήταν ότι αυτός…πεινούσε και ήξερε πως να διεκδικεί την πείνα του να θρέψει καλύτερα από όλους.