«Η Πεντάμορφη & το Τέρας» από το Athens Children’s Ballet

0
834

Athens Children's Ballet_Staxtopouta

Στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο ACS-Athens.

Tο Athens  ChildrenBallet δημιουργεί εδώ και τρία χρόνια τις πιο ευφάνταστες και ποιοτικές παραστάσεις κλασικού μπαλέτου για παιδιά και εφήβους.

Η Χριστίνα Ρόκα, δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB, εμπνέεται από τα ίδια τα παιδιά και ομολογεί ότι… “το να διδάσκεις σε παιδιά γεμάτα πάθος, δίψα για μάθηση και πολύ ταλέντο είναι πραγματικά ένα δώρο και σε κάνει όχι μόνο καλύτερη δασκάλα, αλλά και καλύτερο άνθρωπο.”

Επιλέγοντας εφέτος να παρουσιάσει με την ομάδα της το μπαλέτο «Η Πεντάμορφη & το Τέρας» εξηγεί ότι…  είναι ένα κλασικό, παλιό παραμύθι, αλλά την ίδια στιγμή και τόσο επίκαιρο καθώς μιλάει για τη σημασία της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου, την αγάπη, την αλληλεγγύη… και τελικά πόσο μικρή σημασία έχει ο πλούτος αν δεν μπορείς να τον μοιραστείς με τους άλλους και ν’ αγαπήσεις πραγματικά.”

Το Athens ChildrenBallet παρουσιάζει έργα κλασικού ρεπερτορίου σε δύο πράξεις, δίνοντας  την ευκαιρία σε νεαρούς χορευτές από όλη την Ελλάδα να αποκτούν εμπειρία και γνώση μέσα από την προετοιμασία μιας παράστασης με επαγγελματικές προδιαγραφές και απαιτήσεις. Παράλληλα, στοχεύει στην επιβράβευση των πιο ταλαντούχων παιδιών, εφήβων προσφέροντας τους υποτροφίες για φοίτηση σε επαγγελματικές σχολές χορού της Ευρώπης.

Επίσης, δεν ξεχνά ότι η χαρά είναι προνόμιο όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, για αυτό πιστεύει ακράδαντα στην κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Έτσι, παράλληλα με το δημιουργικό του έργο, το Athens Children’s Ballet, ως μη Κερδοσκοπική Ομάδα, οργανώνει επισκέψεις σε ορφανοτροφεία και παρουσιάζει μικρά αποσπάσματα από τα έργα του, προσφέροντας πάντα παραμυθένια μαγεία και χαμόγελα στα παιδιά.

Μέχρι σήμερα, το Athens Children’s Ballet έχει παρουσιάσει τα έργα Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι” 2013 και Η Σταχτοπούτα” 2014, που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 3.000 θεατές.

«Η Πεντάμορφη & το Τέρας» σε χορογραφία της Olivia Pickford, θα παρουσιαστεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, στο Θέατρο στο ACS-Athens.

Συντελεστές της παράστασης:
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα

Χορογραφία: Olivia Pickford
Σκηνικά: Ξένια Βήτου

Athens Children's Ballet

Παραστάσεις:
Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 15:00 & 19:00
Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 15:00 & 19:00

Θέατρο στο ACS – Athens, Καζαντζάκη και Αγίας Παρασκευής 129, Χαλάνδρι,
τηλέφωνο: 210- 6070306  &  210-6070320 (Μετρό Αγ. Παρασκευή)

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: 20€,
Ζώνη Β: 15€.
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 12€ σε όλες τις ζώνες.

Προπώληση εισιτηρίων από 19 Οκτωβρίου 2015, στο www.ticketservices.gr, τηλ. 210 723 45 67