Η περίεργη υπόθεση του βρομερού ηφαιστείου

0
903

Τίτλος: Η περίεργη υπόθεση του βρομερού ηφαιστείου
Συγγραφέας: Τζον Στίλτον
Εικονογράφηση: Λορέντσο Κιαβίνι, Αντρέα Ντενέγκρι, Βαλεντίνα Γκρασίνι
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες: 128
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4531-2

Αγόρασέ το

ifestio_coverΟ φίλος του Τζερόνιμο Στίλτον, ο Ηρακλής Ποντιρό, ιδιωτικός ντέντεκτιβ, τα κατάφερε και πάλι! Μια περίεργη και μυστηριώδης υπόθεση του σερβιρήστηκε σα μπάλα σε παγωτό χωνάκι. Και που ακούστηκεμες το κατακαλόκαιρο -καυτός ο Ιούλης στην Ποντικούπολη- να τρώει κανείς παγωτό και την επόμενη μέρα να χιονίζει και το θερμόμετρο να δείχνει μείον 30 βαθμούς κελσίου; Ε;

Απελπισία! Απκολεισμένα μαγαζιά και κόσμος! Το χιόνι στο ένα μέτρο! Και ξαφνικά ο ασύρματος του ραδιοερασιτέχνη Ηρακλή Ποντιρό πιάνει το απίστευτο μήνυμα: “Όλα είναι έτοιμα για τη μυστική επιχείρηση ‘Τεχνητή Χιονόπτωση’. Θα αποκλείσουμε την Ποντικόνησο”. Κι όλα αυτά προέρχονται από τον Νέμο, τον πανούργο αρουραίο του υποκόσμου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατακτήσει την Ποντικόνησο και το λαό της.

Ο γενναίος παππούς του Τζερόνιμο, ο Τορκουάτο Ταπανωκάτο πείσμωσε. Κι έφερε και ενισχύσεις στην προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Τζερόνιμο και του Ποντιρό στο Βρομερό Ηφαίστειο στην Κοιλάδα της Σκοτεινής Μπόχας όπου παιζόταν το μεγάλο παιχνίδι. Ναι! Οι ιππότες της παλαιάς φρουράς: ο Λάκης Χιονίστρας, ο Αμπέριος Βολτ, η Αρουραία Χατζηπόντικα, ο Άκης Μηχανάκης, η Θεία Λίλα και ο Βαμπίριος Βρικόλαξ.

Θα τα καταφέρουν όλοι αυτοί να λύσουν την πραγματικά πολύ περίεργη υπόθεση του Βρομερού Ηφαιστείου;

Μοναδικός Τζερόνιμο Στίλτον για ακόμα μια φορά. Εξαιρετική εικονογράφηση και μια ακόμα πλούσια περιπέτεια. Αυτή τη φορά, στη ματιά του μπαίνουν τα ηφαίστεια, οι κλιματολογικές συνθήκες, τα χιόνια, η οικολογία και ασφαλώς όπως κάθε φορά η διασκέδαση, το να περάσει καλά ο αναγνώστης. Τζερόνιμο Στίλτον είναι αυτός! Για παιδιά 7-13 κυρίως αλλά μην παίρνετε κι όρκο!

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 85 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα. Σε βολικό σχήμα για να τρυπώνει παντού και τιμή περίπου στα 7,5 ευρώ. 

Επισκεφθείτε τη σελίδα του

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.

Τζερόνιμο Στίλτον

Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο. 

-Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
-Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.

Από τότε, τα 180 βιβλία του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 35 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».

Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.

Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

Δείτε το βίντεο του Τζερόνιμο

Επισκεφθείτε τη σελίδα του

Τζερόνιμο Στίλτον-SOS Ένας ποντικός στο διάστημα!

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.