Η πεταλούδα των σχημάτων

0
1582

Γράφει η Βάσω Φραγγέτη

«Η πεταλούδα των σχημάτων»

kinoymenhpetaloydaΜετά από την εκμάθηση των 4 βασικών σχημάτων και την επανάληψή τους με παιχνίδια –κυρίως- μέσα και έξω από την τάξη, ας παίξουμε με τα παιδιά κι ένα επιτραπέζιο…(Τι καλύτερο από ανατροφοδότηση με παιγνιώδη μορφή; Καλύτερα είναι δηλ. τα σχέδια εργασίας;).

Σας παρουσιάζω την πεταλούδα των σχημάτων όπως τη φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Τι θα χρειαστείτε;
• Μια εκτύπωση του ταμπλό με τη σχηματοπεταλούδα που ακολουθεί (μπορείτε να την κάνετε και σε Α3 εάν το επιθυμείτε).
• 3 ζάρια (1 για τα χρώματα, 1 για τα σχήματα κι ένα με τους αριθμούς)
• φασολάκια για πιόνια.

Τι; Και που θα βρείτε ζάρια με χρώματα και με σχήματα; Εύκολο:
Πάρτε 2 κυβάκια από το ξύλινο οικοδομικό υλικό.
Χρώματα: Βάψτε μαζί με τα παιδιά την κάθε πλευρά του σύμφωνα με τα χρώματα της πεταλούδας. Περάστε το με λίγο βερνίκι και…έτοιμο!!!
Σχήματα: Κόψτε φελλό ή αφρώδες υλικό στα σχήματα που μάθατε και κολλήστε σε κάθε πλευρά. Οι πλευρές που περισσεύουν είναι καλή ευκαιρία να πουν τα παιδιά τι ακριβώς θα σημαίνουν. Π.χ Θα χοροπηδάμε όλοι μαζί, ή θα χάνει ο παίκτης τη σειρά του κοκ… (Αφήστε τη φαντασία τους να καλπάσει και διασκεδάστε το)
Αριθμοί: Εάν τα παιδιά είναι μικρά μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να βάλετε βουλίτσες αντί για αριθμούς, προκειμένου να διευκολύνονται.
Ακολουθούν σε αρχείο pdf το ταμπλό και οι οδηγίες αναλυτικά, αλλά και η πεταλούδα μόνη της για να την προσαρμόσετε όπως θέλετε στο επίπεδο των παιδιών της τάξης σας.

Η πεταλούδα με τα σχήματα

Η πεταλούδα με τα σχήματα-Οδηγίες

Πεταλούδα λευκή