More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-201912-15 ετώνΗ πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών, του Φίλιπ Κερ

    Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών, του Φίλιπ Κερ

    Χίτσκοκ. Μια συνηθισμένη πόλη διακοσίων πενήντα χιλιάδων κατοίκων, της οποίας οι άνθρωποι από τα πρώτα πράγματα που έχτισαν ήταν μια όμορφη Δημόσια Βιβλιοθήκη με περισσότερα από είκοσι χιλιάδες βιβλία. Αυτή είναι η βιβλιοθήκη όπου περνάει πολύ χρόνο διαβάζοντας ένα αγόρι, ο Μπίλι Σίβερς, μετά από ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Μια αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων της βιβλιοθήκης του τράβηξε την προσοχή.

    ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ στο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
    στον κεντρικό δρόμο του ΧΙΤΣΚΟΚ, ΓΙΑ μια ΒΡΑΔΙΑ
    με ανατριχιαστικές ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ παραμύθια…
    Γύρω στα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ θα παρευρεθούν μερικοί ντόπιοι ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ,
    που θα ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ τα ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ βιβλία τους… με ΑΙΜΑ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΝΑΚΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ σε ΟΛΕΣ τις ΑΓΟΡΕΣ με μετρητά.
    Για περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, τηλ. 555-6666 ή στείλτε email υπόψη κυρίου ΡΕΞΦΟΡΝΤ ΡΑΠΣΚΑΛΙΟΝ στο s@tan.com, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ!

    Ένα βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στα φαντάσματα, στα μυστήρια και στις… μαγικές προσωπικότητες. Ο Μπίλι ενθουσιάστηκε και κίνησε αμέσως για το εντυπωσιακό Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων όπου γνωρίζει τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του και γρήγορα αρχίζει να το εξερευνά. Οι εκπλήξεις, μακάβριες κυρίως, διαδέχονται η μία την άλλη.

    Καθώς οι μέρες περνούν, ο Μπίλι κερδίζει την εμπιστοσύνη του κύριου Ραπσκάλιον μέχρι που τον σκουντάει να δει την αφίσα του διαγωνισμού στην βιτρίνα του μαγαζιού. Διαγωνισμός που καλούσε όλα τα παιδιά του Χίτσκοκ να διεκδικήσουν την παρουσία τους σε μια μοναδική μεταμεσονύχτια ανάγνωση της πιο τρομακτικής ιστορίας όλων των εποχών. Όμως μόνο το παιδί που δε θα τρομάξει θα κερδίσει το έπαθλο των χιλίων δολαρίων. Γιατί σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος ακούσει αυτή την ιστορία, η ζωή του αλλάζει διά παντός. Το πρώτο παιδί που κληρώνεται είναι ο Γουίλσον Ντέρτμπαγκ, το δεύτερο ο Χιου Μπάισεπ, ακολουθεί η Λάβεντερ Λίπι και ο Βίτο Καπόνε. Θα τολμήσει ο Μπίλι να ακούσει την πιο τρομακτική ιστορία του κόσμου; Τι πρόκειται να συμβεί εκείνη τη νύχτα; Θα δουν ο Μπίλι και ο κύριος Ραπσκάλιον το φάντασμα που προσδοκούν; Και τελικά… ποιος θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού;

    Μια όμορφη και εύρυθμη, ροαλνταλική ιστορία μυστηρίου- με τόπο δράσης ένα ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο- την οποία ο εγνωσμένης αξίας συγγραφέας Φίλιπ Κερ έστησε με βασικά υλικά την ομιχλώδη ατμόσφαιρα, την κλιμάκωση της αγωνίας, την στιβαρή πλοκή, τις μικρές χαραμάδες φωτός μέσα σε ένα γενικά σκοτεινό τοπίο και το διαρκές, καλοκουρδισμένο παιχνίδι φόβου που σκορπά την ανατριχίλα και την μαζεύει, παίζοντας με τον αναγνώστη μέχρι το τέλος. Κι αν ο τρόμος και η πρόκλησή του είναι η επιφάνεια, κάτω από αυτήν, ο Κερ σκαλίζει την καλή συμπεριφορά και αγωγή, την ταπεινοφροσύνη, την φιλοδοξία και ματαιοδοξία, την ιδιοτέλεια, την συνεργασία και κυρίως τη φύση του φόβου και των παραμέτρων του ιδιαιτέρως στα παιδιά. Οι διακειμενικές παραπομπές σε σπουδαίες πένες όπως ο ποιητής Έντγκαρ Άλαν Πόε και η συγγραφέας Μαίρη Γουόλστονκραφτ Σέλλεϋ, γίνονται μια γέφυρα με άλλα λογοτεχνικά είδη. Κι αυτό είναι μια πάσα που δεν θα αφεθεί ανεκμετάλλευτη από κάποια παιδιά. Αναλογίες εντόπισα με την Απόδραση από τη Βιβλιοθήκη του κυρίου Λιμοντσέλο και με τον Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας του Ρόαλντ Νταλ.

    Η μετάφραση είναι της Δέσποινας Μάντζαρη. Μέσα στο 2019 θα δούμε από τις εκδόσεις Κέδρος και ένα δεύτερο βιβλίο του Κερ για παιδιά και νέους, το Φρίντριχ, ένας σπουδαίος ντετέκτιβ.

    Αξιόλογη πρόταση.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών
    Τίτλος πρωτοτύπου: The most frightening story ever told
    Συγγραφέας: Φίλιπ Κερ
    Μετάφραση: Δέσποινα Μάντζαρη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Ιανουάριος 2019
    Σελίδες: 400
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4866-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular