Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα στο Μουσείο Μπενάκη

0
797

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει  το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 μια βραδιά αφήγησης με αφορμή τις εικονογραφήσεις του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρουσιάζονται από τις 18 Απριλίου ως τις 21 Ιουλίου στην Πινακοθήκη Γκίκα σε μια έκθεση που περιλαμβάνει σχέδια, αρχειακό υλικό, τυπογραφικά δοκίμια και εκδόσεις  που φιλοτέχνησε ο Γκίκας από το 1937 μέχρι το 1992.

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ένα ψηφιδωτό από αποσπάσματα βιβλίων που εικονογράφησε ο Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Κείμενα από το Δάφνης και Χλόη του Λόγγου, Ινδικές παραδοσιακές ιστορίες, βιωματικά ανέκδοτα από τη ζωή του καλλιτέχνη, ποιήματα του Νίκου Γκάτσου και του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα Ρουμπαγιάτ του Ομάρ Καγιάμ, οι Άθλοι του Ηρακλή και η Οδύσεια του Καζαντζάκη,  ίσως μας φέρουν λίγο πιο κοντά του…

Η Σάσα Βούλγαρη είναι πρωτοπόρος της νέο – αφήγησης στην Ελλάδα και από τους σημαντικότερους δημιουργούς στο χώρο της με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές αφηγητών. Διαμόρφωσε την προσωπική της μέθοδο διδασκαλίας στην τέχνη της αφήγησης και της δημιουργικής γραφής.

Εξειδικεύεται και έχει εκτεταμένη παρουσία σε Μουσεία και Πινακοθήκες, δημιουργώντας διαθεματικά και διακειμενικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και εφήβους από 15 ετών.

Τιμή εισιτηρίου εκδήλωσης: € 10

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η έκθεση Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Ζωγραφίζοντας για τα βιβλία θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.