Η Σκάλα μου η Μαγική!, της Ελένης Κοντοπίδη

0
259

Ένα παιδί ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι ανεβαίνοντας μια σκάλα μαγική, μοναδική και διαφορετική από τις άλλες. Μια σκάλα που είναι η πιο ψηλή που υπάρχει και για τον καθένα είναι διαφορετική. Μια σκάλα που μεταμορφώνεται συνεχώς γιατί μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε, ψηλώνει όσο μαθαίνουμε.

Παρακολουθούμε το παιδί από μωρό, στο πρώτο σκαλοπάτι της μαγικής του σκάλας, τα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες του κατασκευές και δημιουργίες, το ταξίδι της με τις ιστορίες της γιαγιάς, το ξέγνοιαστο παιχνίδι της όλες τις εποχές, το μεγάλωμά του προς την εφηβεία και την πρώτη νεότητα και ακολούθως το διάβα προς τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ζωής.

Ενδιαφέρουσα σύλληψη η παρομοίωση της ζωής με μια σκάλα, έξυπνη η χρήση της δαΣΚΑΛΑΣ (πιθανότατα εμπνευσμένο από δημοφιλές κείμενο της Εύης Τσιτιρίδου) και το πέρασμα ενός παιδιού που μεγαλώνει από εποχές, όνειρα, διαφορετική στοχοθεσία και φιλοδοξίες, διαφορετικές ανάγκες και προσέγγιση της ζωής.

Το βιβλίο θα είχε αναβαθμιστεί αν τύγχανε εικονογράφησης από κάποιον επαγγελματία εικονογράφο. Οι άτυχες στιγμές της εικονογράφησης είναι αρκετές και υποβαθμίζουν την αξιόλογη ιδέα του κειμένου.

Η έκδοση συνοδεύεται από cd με αφήγηση της ιστορίας από την συγγραφέα (ωραία η χροιά και τα χρώματα της φωνής της), τραγούδια σε συνθέσεις και ερμηνεία της ίδιας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Εθνικού Ωδείου και της μικρής Μαρίας Γιαννοπούλου και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς με ούτι από τον Γιώργο Παππά.

Εκδόσεις Πολύχρωμος Κόσμος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η Σκάλα μου η Μαγική!
Συγγραφέας: Ελένη Κοντοπίδη
Εικονογράφηση: Ελένη Κοντοπίδη
Εκδόσεις: Πολύχρωμος Κόσμος, Μάιος 2019
Μελοποίηση: Ελένη Κοντοπίδη
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 21 Χ 30
ISBN:
978-618-84315-0-8