Η συγγραφέας Μαριβίτα Γραμματικάκη μιλά για το Μαγικό Βιολί!

0
860

291912_265529163477721_518184421_nΗ συγγραφέας του “Μαγικού Βιολιού” Μαριβίτα Γραμματικάκη γράφει για το βιολί που μαγεύει παιδιά, νέους και…πιο μεγάλους νέους στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Γιατί δεν είναι μόνο η καρδιά του βασιλιά της Γκριζούπολης, Οράτιου, που αλλάζει και ομορφαίνει με το Μαγικό Βιολί. Είναι και όλων όσων παρακολουθήσουν αυτήν την εξαιρετική παραγωγή. 

Γράφει η Μαριβίτα Γραμματικάκη

«Σε πολιτεία άφωνη λέμε τον καημό μας, σε πολιτεία άχρωμη ζούμε τον καιρό μας»
Αυτοί είναι στίχοι από το «φύγε φύγε» της όπερας για νέους «Το μαγικό βιολί». Επειδή νιώθω ότι ζούμε πραγματικά σε πολιτεία άχρωμη και άφωνη με αυτό το έργο μεταφέρω όλες τις αγωνίες που έχω για την μαυρίλα και τον φασισμό που ζούμε αλλά και ταυτόχρονα μεταφέρω την αισιοδοξία μου πως η μουσική και η δύναμη της αγάπης είναι η μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. « όποιος δεν γνωρίζει την χαρά, δεν λυπάται όταν την χάνει» Έτσι πίστευε ο βασιλιάς Οράτιος και βύθισε στην μαυρίλα όλη την πολιτεία.

Έγραψα αυτό το έργο, όπου όλοι έχουν δίκιο από την πλευρά τους και έπαιξα με την λέξη ΟΠΕΡΑ δημιουργώντας πέντε ήρωες, Κάθε γράμμα ένας ήρωας και κάνουν την ακροστιχίδα. Οράτιος- Πρόκας- Εντυ- Ρόζα- Αμίρ. Ένα έργο που έχει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας, όπου το δίκαιο υπάρχει στον καθένα ξεχωριστά και ο χορός υποστηρίζει , σχολιάζει και προστατεύει τον ήρωα. Ένα έργο που ονειρεύομαι να αγγίξει τους νέους και να περάσει όλα τα μηνύματα που έχει. Μακάρι να το έχω καταφέρει.