Η χώρα των πουλιών, του Γιάννη Καλατζόπουλου (Όρνιθες του Αριστοφάνη)

0
1534

Η χώρα των πουλιών του Γιάννη Καλατζόπουλου,
διασκευή από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη

Από τα χεράκια της Δώρας και της Μαίρης…

 Ο Γιάννης Καλατζόπουλος διασκεύασε και σκηνοθέτησε και παρουσίασε τα δύο προηγούμενα χρόνια την  απολαυστική κωμωδία “Όρνιθες” του Αριστοφάνη σε μια σύγχρονη ξεκαρδιστική και άκρως απολαυστική εκδοχή.

Αρκετά χρόνια πριν, με την άγνοια αλλά και την απίστευτη όρεξη του νέου εκπαιδευτικού που δεν λογαριάζει κόπο και χρόνο, τολμήσαμε το ανέβασμα της ίδιας Αριστοφανικής Κωμωδίας και η εμπειρία μας έμεινε αξέχαστη… Με την αφορμή του αφιερώματος στον εξαιρετικό Γιάννη Καλατζόπουλο, σας παρουσιάζουμε τις ιδέες μας για σκηνικά και κοστούμια.

Σκηνικά: Διαφανές πλαστικό και τέμπερες

Ως γνωστόν, το έργο διαδραματίζεται στη Χώρα των πουλιών, δηλαδή στον ουρανό. Η αλήθεια είναι ότι βασανιστήκαμε αρκετά μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι που θα μπορούσε να μας δώσει την ψευδαίσθηση των σύννεφων και του ουρανού. Η ιδέα ήρθε αναπάντεχα και ήταν η χρήση του διάφανου πλαστικού, πάνω στο οποίο ζωγραφίστηκαν με τέμπερα τα σύννεφα, εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και εντυπωσιακό!

poulia_theatro3

poulia_theatro4

Καπέλα – Μάσκες: Χαρτόνι κουσέ , χαρτόνια βελουτέ,  φτερά, λάστιχο

Με ένα απλό πατρόν στο σχήμα του κεφαλιού πουλιού κόβουμε δύο κομμάτια κουσέ , τα συρράπτουμε περιμετρικά αφήνοντας ανοιχτό το κάτω μέρος για να φορεθεί σαν καπέλο, προσθέτουμε ράμφος και μάτια από βελουτέ , φτερά και λάστιχο. Εντυπωσιακά απλό!

poulia_theatro2 poulia_theatro

Καλή επιτυχία!