Θέλω μια αγκαλιά, του Τζον Α. Ρόου

0
1178

Τίτλος: Θέλω μια αγκαλιά
Συγγραφέας: Τζον Άλφρεντ Ρόου
Εικονογράφος: Τζον Άλφρεντ Ρόου

Απόδοση: Μαρία Παπαγιάννη
Εκδόσεις: Πατάκη, 2007
Σελίδες: 28
 ISBN: 9789601626222

Αγόρασέ το

thelomiaagaliaΟ μικρός Έλβις είναι ένας σκαντζόχοιρος, που όπως όλοι οι σκαντζόχοιροι, είναι γεμάτος αγκάθια. Αυτό που του λείπει και επιζητεί είναι μια αγκαλιά! Στο δρόμο του βλέπει παντού αγκαλιές: Στην πόλη, στο πάρκο, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, στο σταθμό του τρένου, στο νοσοκομείο… Κανείς όμως δε θέλει να δώσει σε εκείνον μια αγκαλιά. Όλοι τον διώχνουν. Είναι ενοχλητικός, γεμάτος αγκάθια και επικίνδυνος.

Ο Έλβις είναι πολύ λυπημένος, απογοητευμένος και έτοιμος να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια, μέχρι που ακούει το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Κάποιον να ζητάει ένα… φιλί! Κάποιον που κανείς δεν θέλει να του δώσει ένα φιλί. Είναι αηδιαστικός… Ποιος θα μπορούσε να είναι;

Ο Έλβις εισπράττει την απόλυτη απόρριψη, λόγω της φύσης του. Μέσα από τα βιώματα  και τα συναισθήματα του Έλβις μεταφέρονται μηνύματα για την αξία της προσφοράς, τη φιλία, την αποδοχή του άλλου και κυρίως την έκφραση του συναισθήματος της αγάπης με ένα ανεκτίμητο δώρο: Την αγκαλιά και το φιλί.

Μια ιστορία δοσμένη με πολύ χιούμορ και αστεία εικονογράφηση που γίνεται αγαπητή και προσιτή στα παιδιά με την πρώτη ματιά.