More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΘα σ' αγαπώ ο,τι κι αν γίνει, της Ντέμπι Λιόρι

    Θα σ’ αγαπώ ο,τι κι αν γίνει, της Ντέμπι Λιόρι

    Ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα βιβλία στο ελληνικό κοινό, το “Θα σ’ αγαπώ ο,τι κι αν γίνει” της Ντέμπι Γκλιόρι είναι ξανά εδώ, με μια νέα ανατύπωση. Και δεν είναι μια οποιαδήποτε ανατύπωση αλλά ένα φρέσκο board book που καθιστά την ιστορία προσβάσιμη για παιδιά από… 1 έτους.

    Κλείστηκε στο δωμάτιο ο Μικρός, γκρίνιαξε και τα έκανε όλα γης μαδιάμ. “Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε μ’ αγαπάει”, είπε στη μαμά του όταν τον ρώτησε τι του συμβαίνει. Πφφφ… “Εγώ πάντα θα σ’ αγαπώ όπως και να ‘σαι”, τον διαβεβαίωσε εκείνη. Μα δεν τον ηρέμησε απόλυτα αυτή της η απάντηση. Έτσι άρχισε να φτιάχνει σενάρια. Θα με φρόντιζες κι αν ήμουνα αρκούδος; Θα μ’ αγκάλιαζες κι αν γινόμουν πράσινο έντομο; Θα μ’ αγαπούσες κι αν ήμουν το ένα κι αν ήμουν το άλλο, ο μικρός έπαιρνε διαρκώς τη μοναδική, ανεξάντλητη, ακάθεκτη και άσβηστη αγάπη της μητέρας του.

    “Χαλάει ποτέ η αγάπη; Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει; Κι αν ναι, μπορείς άραγε να την κολλήσεις, να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις;” ρώτησε ο Μικρός.

    “Α δε ξέρω”, είπε η Μαμά “το μόνο που ξέρω είναι ότι θα σ’ αγαπώ για πάντα.”

    Μοναδικής απλότητας, τρυφερό, διαλυτικό του φόβου κάθε παιδιού για την απώλεια της μητρικής αγάπης, ειλικρινές, ψυχαναλυτικό βιβλίο. Εικόνες με έντονα χρώματα και καθαρές φιγούρες και λόγος εύληπτος και καθαρός. Ένα σύντομο εγκώμιο στην άδολη μητρική αγάπη που δεν ζητά, δεν απαιτεί να είσαι έτσι, αλλιώς ή “καλό” παιδί, δεν θέτει προαπαιτούμενα, δεν ζυγίζει για να δώσει, δε δίνει για να υποχρεώνει. Μάνα ίσον θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει. Δηλαδή όπως κι αν είσαι, όπου κι αν είσαι, ο,τι κι αν κάνεις.

    Μάνα; Μήπως αυτή είναι η μοναδική μορφή πραγματικής αγάπης και όχι μόνο η μητρική; Γιατί η αγάπη δε μπορεί ούτε ανταποδοτική ούτε πιεστική, ούτε επιλεκτική να είναι.

    Βιβλίο ιδανικό για παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και βρέφη.

    Δείτε την Ντέμπι Γκλιόρι να διαβάζει το βιβλίο της εδώ.

    * board book: βιβλίο τυπωμένο σε χοντρό χαρτόνι τόσο σε εξώφυλλο όσο και στις εσωτερικές του σελίδες. Οι σελίδες ενός τέτοιου βιβλίου είναι ειδικά διπλωμένες μεταξύ τους και όχι με συνδετήρες και καρφίτσες και ως εκ τούτου είναι πολύ ανθεκτικά και κατάλληλα για παιδιά μικρής ηλικίας. Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα για πολυτροπική χρήση, μετακινούμενες εικόνες, παραγωγή ήχων κτλ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Θα σ’ αγαπώ ο,τι κι αν γίνει, Τίτλος πρωτοτύπου: No matter what
    Συγγραφέας: Debi Gliori
    Εικονογράφηση: Debi Gliori
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιανουάριος 2017
    Διόρθωση: Βασίλης Τζούβαλης
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 19,3 Χ 14,5
    ISBN: 978-960-16-1525-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular