Καληνύχτα σας κύριε Γκουγκλ, του Γιώργου Κατσέλη

0
647

Τίτλος: Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Ιούνιος 2016
Σειρά: Μπλε, Ιστορίες για παιδιά 8+
Επιμέλεια κειμένων: Βασίλης Καραδήμας
Σελίδες: 80
Μέγεθος: 14,5 Χ 21
ISBN: 978–618–5151-18-8

Αγόρασέ το

Χώρα της φαντασίας. Ή χώρα της φαντασίας. Όλοι ήθελαν να την επισκεφθούν, να γνωρίσουν τον μοναδικό κάτοικό της, τον κύριο Γκουγκλ. Ένα κρύο, χειμωνιάτικο βράδυ, ο μικρός Ιάσονας βρήκε τρόπο να γλιστρήσει κρυφά στη σοφίτα του σπιτιού όπου ήταν το γραφείο του πατέρα του. Άνοιξε τον υπολογιστή και ξεκίνησε το μαγικό του ταξίδι προς την παράξενη αυτή χώρα που όλοι ήθελαν να πάνε. Γιατί; Γιατί εκεί κάθε σου επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, η ζωή εκεί δεν είναι σαν την καθημερινότητα. Γιατί εκεί ταξιδεύεις όσο θέλεις, όπου θέλεις και κοιτάζεις ο,τι θέλεις.

Ο Ιάσονας, με τη βοήθεια του Κλικ του ποντικού και της πάπιας Πατ, γνωρίζει τον μυστήριο κύριο Γκουγκλ, που διαρκώς εφευρίσκει, αναζητά το νέο, το καινοτόμο και παρότι μοναδικός κάτοικος της χώρας, δε νιώθει μοναξιά. Ο Ιάσονας θα ταξιδέψει στην πόλη των παράξενων παιχνιδιών. Όμως, η συναρπαστική περίηγηση θα διακοπεί από τον λόρδο Τρέλγιν που απαγάγει τον κύριο Γκουγκλ και τον κρατάει αιχμάλωτο στον τρομακτικό πύργο του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά σκοπεύει να τον κλωνοποιήσει φτιάχνοντας έναν νέο, πειήνιο κύριο Γκουγκλ που θα εκτελεί τις παράξενες εντολές του.

Ποιος είναι ο ρόλος του ξάδερφου του κύριου Γκουγκλ, κύριου Γιάχου; Τι θα συμβεί στη Χώρα των Χαμένων Φωνηέντων; Θα ταταφέρει ο κύριος Γκουγκλ να δραπετεύσει από τον πύργο και τα πειράματα του λόρδου Τρέλγιν;

Το "Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ" εγκαινιάζει την Μπλε Σειρά των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Ο Γιώργος Κατσέλης δημιουργεί μια ιστορία με πολλούς ξεκάθαρους παραλληλισμούς για την μαγεία της διαδικτυακής περιήγησης, την κατάχρησή της, τις δυνατότητες που σου προσφέρει αλλά και τους κινδύνους που προκύπτουν αν αντιμετωπίσεις αυτόν τον κόσμο ελαφρά τη καρδία.

Η Χώρα των Χαμένων Φωνηέντων δίνει στο παιδί-αναγνώστη έναν γνήσιο προβληματισμό για τα καλπάζοντα greeklish, τις συνεχείς συντομογραφίες, την αλόγιστη χρήση λέξεων που μοιάζουν με μόδα αλλά αποτελούν ουσιαστικά ένα τίποτα, καθώς στην απουσία αυτών φωνών, η επικοινωνία μεταξύ μας θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Το τελευταίο κεφάλαιο υμνεί τις ομορφιές της ζωής πέρα από την τεχνολογία χωρίς να στιγματίζει τα πολλαπλά οφέλη της στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο το θέμα της χρήσης της τεχνολογίας. Από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Ο Γιώργος Κατσέλης γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1974. Κατάγεται από την Ασωπία Θηβών. Είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Από το 1999 διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα βιβλία του
Η γλώσσα μου: Παίζω και μαθαίνω, Conceptum (2002)   
Τούμπα κούμπα λουμπαμπά, Modern Times (2009)    
Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά, Ψυχογιός (2010)    
Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι ιππότες της χαμένης ανακύκλωσης, Modern Times (2010)     
Ο Τρι το τριγωνάκι, Τετράγωνο (2010)    
Στον πλανήτη της φαντασίας, Ψυχογιός (2012)    
Οι πειρατές της Καταστροφικής, Ψυχογιός (2013)    
Ο θησαυρός του Θεόφιλου, Χριστάκης (2015)     
Το γελαστό μπαλόνι, Ψυχογιός (2015)     
Το γελαστό μπαλόνι, Ψυχογιός (2015)     
Το συναξάρι του κυρ Αλέξανδρου, Χριστάκης (2015)    
Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2016)     

***

Ο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Ο Στάθης Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Μωραΐτη, σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στην Ελβετία και τις ΗΠΑ. Ύστερα από δύο χρόνια εργασίας στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας. Το 2002 ίδρυσε με τον αδερφό του την εταιρεία Vast Design για τη δημιουργία και παραγωγή αντικειμένων για το σπίτι.
Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται αποκλειστικά με την εικονογράφηση. Έκτοτε η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε παιδικά βιβλία διαφόρων εκδόσεων καθώς και σε εφαρμογές και παιχνίδια για iPhone και iPad σε συνεργασία με τις εταιρείες Meli Publications και Indice Games στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 2015 οργάνωσε την ατομική έκθεση εικονογράφησης "Αναζητώντας το τέλος- Οδύσσεια", στη Skoufa gallery στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βιβλία που εικονογράφησε
Πατεράκη, Γιολάντα, Ομάδα Σάτσωκ, Ψυχογιός (2011)     
Σούκα, Πέρσα, Η εξαφάνιση της τυχερόπιτας, Gema (2012)     
Κατσέλης, Γιώργος Κ., Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ…, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2016)     
Λάλου, Αγγελική, Τα τυρομπλεξίματα του Τσιζ, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2016)