Κατασκευαστής παραμυθιών, επιδιορθωτής ονείρων, του Νικόλα Ανδρικόπουλου

0
746

Επιδιορθώνονται τα όνειρα;
Μπορούν οι εφιάλτες να εξαφανιστούν;
Τι συμβαίνει όταν πιστεύει κανείς στα παραμύθια;

Ο κυρ Ευσέβιος είναι ένας ηλικιωμένος τσαγκάρης. Το εργαστήρι του είναι ένα παλιό λεωφορείο που έχει μετατρέψει σε μαγαζί και σπίτι μαζί. Κατασκευάζει και επιδιορθώνει παπούτσια με περίσσια αγάπη. Φοράει ακουστικό και χοντρά γυαλιά. Κοιτάζει στα μάτια τους πελάτες του, διαβάζει την ψυχή τους και φτιάχνει τα παπούτσια των ονείρων τους. Και ακόμα… Μπαίνει στα όνειρα των παιδιών, κι αν είναι εφιάλτες… τα επιδιορθώνει! Τα παιδιά τον βλέπουν σαν προστάτη στον ύπνο τους. Είναι ο επιδιορθωτής των ονείρων τους. «Κι αυτό γιατί ό,τι έβλεπε ο κυρ Ευσέβιος στον ύπνο του γινόταν στ’ αλήθεια».
Μα πώς τα καταφέρνει και μπαίνει στα όνειρά τους;
Μ’ αυτή την απορία μαζεύονται γύρω του. Ο κυρ Ευσέβιος είναι σπουδαίος παραμυθάς και τους απαντά με διάφορες ιστορίες. Κάποια στιγμή και ο ίδιος αναρωτιέται και τότε…
«Ονειρεύομαι ή…;»
«Όπως το πάρεις, του λέει η μαγισσούλα. Αρκεί να πιστέψεις».

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος γράφει και ζωγραφίζει ένα παραμύθι γεμάτο μαγεία. Ένα ταξίδι για τη δύναμη του παραμυθιού, της θέλησης και της πίστης στο όνειρο. Για το φανταστικό που παίρνει πραγματικές διαστάσεις, για το όνειρο που βγαίνει αληθινό, για την ομορφιά που νικάει κάθε ασχήμια, για όσα αγαπάμε και μπορούμε να καταφέρουμε με τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού. Με πλούσιες εικόνες σε χρώμα και κίνηση που εκπέμπουν το συναίσθημα της χαράς η διάχυτη αισιοδοξία του σε κατακλύζει δίνοντας μορφή στο άυλο. Οι εφιάλτες εξαφανίζονται, τα όνειρα επιδιορθώνονται και η καθημερινότητα αλλάζει. Γιατί η ζωή μας μπορεί να γίνει παραμύθι και τα όνειρα να βγουν αληθινά, όταν τα πιστεύουμε.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Ιστορίες του ουρανού και της γης» των εκδόσεων Διάπλους.

Απέσπασε το Βραβείο συγγραφής βιβλίου βραχείας φόρμας 2018 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Κατασκευαστής παραμυθιών, επιδιορθωτής ονείρων
Σειρά: Ιστορίες του ουρανού και της γης
Συγγραφέας: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: Διάπλους, 2017
Υπεύθυνη σειράς: Ανθή Βαφειάδου
Επιμέλεια: Μαριάννα Κατρά
Σελίδες: 36
Μέγεθος: 25 Χ 31
ISBN: 978-960-6873-72-0