Κερδίστε τους έξοχους “Ψηλοκάραβους” της Γεωργίας Γαλανοπούλου

  0
  167

  Κερδίστε ένα αντίτυπο από το εξαιρετικό βιβλίο της Γεωργίας Γαλανοπούλου “Οι Ψηλοκάραβοι” από τις εκδόσεις Πατάκη.

  Το ELNIPLEX και οι Εκδόσεις Πατάκη σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο από το νέο, έξοχο βιβλίο της Γεωργίας Γαλανοπούλου “Οι Ψηλοκάραβοι

  Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στις σελίδες του ELNIPLEX και των Εκδόσεων Πατάκη εδώ και εδώ αντίστοιχα και συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Για επιπλέον συμμετοχές κάντε tag στην αντίστοιχη ανάρτηση του ELNIPLEX στο facebook 1+ φίλο/φίλους σας (κάθε tag είναι και συμμετοχή).

  ***

  Μια ιστορία παλιά, θαλασσινή και ξεχασμένη που μόνο οι αέρηδες θυμούνται πια, μας αφηγείται ο Μπάτης, ο μικρότερος αδερφός τους. Μια ιστορία που συνέβη σε μια όμορφη χώρα όπου βασίλευε ένας δίκαιος και σοφός ρήγας. Μα όταν αυτός πέθανε, τη θέση του πήρε ο σπάταλος και ασύνετος ανιψιός του. Η σπατάλη, η απερισκεψία, τα λούσα και τα μεγαλεία πήραν τη θέση της σωφροσύνης και της λογικής και δεν άργησε πολύ η ώρα που το θησαυροφυλάκιο της χώρας άδειασε και το συμβούλιο των αρχόντων αποφάσισε “ο λαός να βάλει ένα χεράκι”. Κι ο λαός το έβαλε το χεράκι και ο επιπόλαιος ρήγας ανακουφίστηκε αλλά αυτές οι ανακουφίσεις λίγο κρατάνε όταν ο μορφονιός βασιλιάς κυβερνά δίχως πλάνο και σκέψη. Η σπατάλη έφερε σύντομα τα ίδια αποτελέσματα, ζήτησαν ξανά από το λαό να βάλει ένα χεράκι. Κι όταν τελείωσαν και οι προσφορές σε είδος και τίποτε δεν υπήρχε στην άκρη πια για να σταθεί όρθια η πολιτεία, γίνηκαν ασεβείς και αποφάσισαν να ξεφορτωθούν όλους τους γέρους που πλέον “τα ‘χαν φάει τα ψωμιά τους”. Τα παιδιά μένουν χωρίς τον παππού και την γιαγιά, αφού αυτοί τίποτα δεν… είχαν πια να προσφέρουν.

  Διαβάστε όλη την παρουσίαση του βιβλίου από το ELNIPLEX στον παρακάτω σύνδεσμο.

  Οι Ψηλοκάραβοι, της Γεωργίας Γαλανοπούλου